Cu toate că vara din punct de vedere calendaristic a trecut, vremea frumoasă încă nu vrea să ne părăsească. Prin urmare, dacă ai de gând să sărbătorești un eveniment acum, la început de toamnă, și dorești să pregătești cocktail-uri delicioase, ca un adevărat profesionist, ar trebui să citești următorul articol pentru a învăța cum să pregătești perfect băuturile cu un gust și un aspect rafinat, cu care îți poți surprinde oaspeții.

Măsoară bine conținutul

În primul rând este foarte important să ții cont de ingredientele de care vei avea nevoie și de cantitatea necesară a acestora. Pentru a pregăti un cocktail ca un profesionist este esențial să folosești dozele potrivite, deoarece, în caz contrar, culorile, aromele și mirosurile pe care le vei obține nu vor semăna cu cele pe care le dorești.

Recipientul perfect

În acest al doilea punct, este foarte important să reții că, pe lângă alegerea ingredientelor potrivite, este de asemenea esențial să selectezi recipientul perfect pentru servirea cocktail-ului. Toate băuturile sunt create pentru a fi servite în recipiente specifice și cantitatea fiecărui ingredient trebuie adaptată la acest tip de recipiente, așa că ține cont de acestea pentru a pregăti cocktail-uri ca un profesionist.

Folosește un shaker pentru cocktailuri

Pentru a amesteca bine ingredientele, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să le pregătești pe toate și să stabilești în ce recipient vei pune băutura pentru a vedea dacă recipietul ales este bun sau nu.

Pentru a prepara un cocktail ca un profesionist, este important să dispui de un shaker bun. În magazine există o gamă variată de astfel de produse dintre care poți alege. Dacă optezi pentru un shaker manual, nu uita să agiți bine shakerul.

Gheața este esențială

Un alt punct de care trebuie să ții cont este că, dacă nu ți se spune altceva în rețetă, este important să pui întotdeauna gheață în cocktail-uri. Gheața zdrobită este, de obicei, cea mai bună opțiune, deoarece nu numai că servește la răcirea cocktail-ului, dar poate scădea tăria alcoolului și intensifica aroma sa.

Desigur, dacă vei folosi gheață, folosește cantitatea potrivită, deoarece dacă vei pune prea multă, vei lichefia cocktail-ul și aroma sa se poate schimba. De asemenea, dacă ai de gând să pregătești două cocktail-uri diferite, nu uita că este important să folosești gheață diferită, astfel încât rezultatele să fie bune. Dacă îți pregătești propria gheață, alege întotdeauna apa minerală, deoarece apa de la robinet are clor și va modifica gustul băuturilor tale.

Nu schimba niciodată ordinea ingredientelor

Dacă în cazul altor rețete ordinea punerii ingredientelor nu contează, în cazul cocktail-urilor trebuie să o urmezi strict, deoarece, în acest caz, ordinea lor poate modifica rezultatul sau produsul final. Alege întotdeauna combinațiile perfecte și realizează-le în ordinea indicată în rețeta pe care ai ales-o, punând întotdeauna cantitățile exacte din fiecare băutură și numără foarte bine fiecare picătură, jet și lingură de băutură adăugată.

Alege întotdeauna ingrediente de cea mai bună calitate

Când selectezi ingredientele pentru a pregăti un cocktail, alege întotdeauna băuturi de cea mai bună calitate, fructe excelente, lichioruri de brand și sucuri cât mai naturale. Pentru a-l putea prepara, pregătește tu sucurile și fii mereu atent la cantitățile rețetelor, dacă vrei să pregătești cocktail-ul ca un profesionist.

Este important să strecori cocktailul

În cele din urmă, dacă rețeta nu specifică în mod clar că un anumit cocktail trebuie servit cu pulpă, este foarte important să-l strecori mereu, deoarece rețeta nu va fi aceeași.

Acum că ai aflat care sunt regulile pe care trebuie să le respecți pentru prepararea unui cocktail ca la carte, te sfătuim să citești rețete de cocktail-uri rom. Un cocktail cu rom poate fi servit la un eveniment la început de toamnă.

Nu ar fi rău să înveți și rețeta Aperol spritz. Ți-ai putea surprinde invitații. Succes la preparat cocktail-uri delicioase!

Citeste si...
Galerie foto hot cu cele mai frumoase soţii de fotbalist din grupa României. Care e mai frumoasă, a noastră sau ale lor?