Printre învinuiţi se află şi directorul ADS

ministerul_agriculturii_53389500

Şapte persoane au fost puse sub urmărire penală după percheziţiile desfăşurate, vineri, la sediul Ministerului Agriculturii, într-un dosar nou ce vizează modalităţile în care au fost incheiate mai multe contracte pe bani publici.

Printre aceste persoane se numără şi directorul Agenţiei Domeniilor Statului Lucian Cuc, pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată. Ceilalţi puşi sub urmărire penală sunt, conform unui comunicat al DNA: Niculae Ştefan, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii Conexe AGROSTAR pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj; Sandu Ilie Cristian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj; Gheorghiu Ştefăniţă Dragoş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj; Todea Ioan Florin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj; Bolla Alexandru, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj; Rădulescu Bogdan, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj.

Sursele citate au precizat că procurorii anticorupţie au ridicat de la sediile Ministerului Agriculturii, ADS şi Agrostar mai multe documente, care vor fi analizate în cadrul unui dosar penal deschis recent.

Faptele cercetate vizează atât achiziţii publice cât şi acţiuni de şantaj. Ministrul Agriculturii a declarat, vineri, că niciun angajat din minister nu a fost citat ca invinuit sau ca martor in acest dosar.

 

 

Citeste si...
Uraaa! Manipularea neurală în beneficul corporaţiilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.