7 motive sa vizitezi orasul Bucuresti

0

Daca inca nu ati avut ocazia sa vizitati orasul Bucuresti, ar trebui sa o faceti cat mai curand. Este probabil cel mai mediatizat oras din Romania, si despre el se pot spune multe lucruri frumoase si laudabile, dar, bineinteles, si cateva lucruri mai putin placute. Unii iubesc capitala Romaniei pentru viata de noapte pe care o ofera si pentru oportunitatile profesionale care se gasesc aici.

Altii nu indragesc acest oras pentru ca este foarte aglomerat si agitat, iar traficul infernal. Daca decideti sa il vizitati, luati in calcul folosirea aplicatiei harta rutiera Bucuresti pentru a ajunge in locurile dorite. In plus, va oferim si cateva motive pentru care Bucurestiul merita vizitat.

De ce sa vizitati orasul Bucuresti

  • 1. Aici intalniti oameni din mai multe culturi si etnii. Fie ca sunt veniti ca turisti sau la studii, in Bucuresti gasesti la fiecare pas oameni originari din alte tari si chiar continente. Este un loc unde va puteti face prieteni din alte culturi si cu care puteti exersa limba engleza.
  • 2. Puteti vedea locurile unde isi desfasoara activitatea conducatorii tarii. Palatul Parlamentului si Guvernul sunt cladiri care apar des in presa, fiind locurile unde au loc cele mai importante evenimente politice din tara. Palatul Parlamentului poate fi chiar si vizitat, pentru publicul larg fiind deschise anumite sali in timpul programului de vizitare.
  • 3. Daca sunteti amator de petreceri, Centrul Vechi este celebru pentru cluburile de noapte si terasele animate. Ziua, Centrul Vechi este locul unde va puteti plimba si relaxa, in care puteti savura un suc la o terasa si unde puteti afla informatii istorice despre zona. Noaptea, in schimb, zona se anima, devenind un mediu al distractiei si al muzicii date la maximum. Puteti ajunge aici foarte usor folosindu-va de harta metrou, pentru ca Centrul Vechi se afla in apropiere de statiile Universitate si Unirii.
  • 4. Aici gasiti parcuri uriase, cu lacuri, in care va puteti plimba ore in sir. Cele mai cunoscute parcuri din Bucuresti sunt Herastrau (denumit recent Regele Mihai I), Tineretului, Cismigiu, Carol, IOR, Moghioros (recent modernizat). Fiecare dintre acestea are si lac, iar faptul ca se intind pe suprafete foarte mari va vor oferi locul perfect pentru o plimbare relaxanta.
  • 5. Puteti vedea Arcul de Triumf fara sa ajungeti in Franta, pentru ca in Bucuresti se afla un astfel de monument cu valoare istorica, ridicat in memoria victoriei Romaniei din Primul Razboi Mondial.
  • 6. Puteti circula cu Bucharest City Tour, autobuzul turistic supraetajat care circula intre Piata Presei si Piata Unirii si care plimba turistii prin cele mai importante zone din Bucuresti.
  • 7. Este singurul oras din Romania care are metrou. Deocamdata, doar in capitala va puteti deplasa dintr-un loc in altul folosind reteaua de metrou. Chiar daca nu pare mare lucru, pentru cei care nu au mers niciodata cu metroul, Bucurestiul reprezinta singura locatie din tara unde acestia pot vedea cum este sa calatoresti subteran.
Citeste si...  A făcut o avere din sex deși este absoventă și profesoară de Drept