Dupa o indelunga asteptare, Apple Watch s-a lansat in sfarsit si se pare ca va schimba total viata posesorilor sai si va reprezenta o noua victorie pentru Apple pe piata tehnologiei. Cele mai recente produse Apple, iPhone 6 si iPhone 6 Plus au inregistrat vanzari record, confirmand inca o data faptul ca Apple depaseste cu produsele sale asteptarile pe care le au oamenii de la electronicele de consum.

7-moduri-in-care-Apple-a-schimbat-lumea-
Inca de la inceputurile sale, de pe 1 aprilie 1976, Apple a uimit lumea neincetat, resetand constant asteptarile pe care oamenii le au de la produsele electronice si marcand schimbari importante in ceea ce priveste rolul lor in viata noastra de zi cu zi. Iata mai jos doar cateva schimbari importante pe care Apple le-a facut in lumea moderna:

1.    Apple a domesticit computerul

Lansat in anul 1977, computerul Apple II a precedat marele computer Apple ce avea sa urmeze si care avea sa fie conceput pentru mase in special si nu doar pentru ingineri si alte branse care stiau sa foloseasca in trecut un calculator.

Apple a schimbat infatisarea computerului, facandu-l mai accesibil pentru cumparatorii de rand, prezentandu-l gata asamblat si nu pe parti componente cum faceau companiile concurente care ii obligau pe clienti sa si le asambleze singuri acasa. Desi pretul initial de vanzare al Apple II era in 1977 de 1298 de dolari  (cam mult pentru vremea respectiva) acesta a fost un pret rezonabil in comparatie cu aparatele scoase pe piata de companiile concurente de la acea vreme.

2.    Apple a facut arta mai usoara

Computerele Apple au usurat considerabil munca graphic designerilor, fotografilor, regizorilor si muzicienilor odata cu aparitia MacPublisher-ului in 1985. Apple a creat o adevarata industrie a tehnoredactarii odata cu introducerea programelor special dedicate aranjarii in pagina, a imprimantei LaserWriter si a sistemului de operare bazat pe grafica Macintosh.

Odata cu achizitia lui Macromedia’s Final Cut, Apple a inceput sa se preocupe de editarea de filme si de editarea video, acesta devenind baza pentru actualul iMovie, folosit de profesionisti din lumea filmului de pretutindeni. Software-ul pentru muzica Garage Band a fost un alt produs cu care Apple a transformat munca profesionistilor din domeniul artei.

3.    Apple a facut tehnologia sexy

Reintors la Apple in 1997, Steve Jobs s-a preocupat foarte mult de modul in care impactul acestor produse ar putea fi total schimbat odata cu gasirea unui design mai atractiv. Realizat de designerul industrial Jonathan Ive, iMac-ul a rezumat noua mentalitate Apple, „Think Different” care transmitea faptul ca oamenii sunt atrasi acum de o tehnologie care nu e doar functionala, dar si atractiva din punct de vedere vizual.

iMac-ul a fost un succes enorm la vremea respectiva marcand preocuparea Apple in materie de design pentru produse minimaliste, cu forme unice si culori deschise.

4.    Apple a facut munca pe computer usoara

Lansarea in 1999 a sistemului de operare pe calculator Apple OS X, a schimbat perceptia asupra ceea ce inseamna sa lucrezi pe un calculator. Usurinta si logica au devenit regulile de baza ale lucrului pe computer odata cu aparitia OS X, acest sistem de operare ajutand Apple sa obtina un mare avantaj in fata altor producatori concurenti.

5.    Apple ne-a invatat ca e OK sa atingem

Apple ne-a invatat ca exista metode mult mai bune de a interactiona cu tehnologia decat mouse-ul sau butoanele. Introducerea touchscreen-ului la iPhone a deschis usa pentru a serie de alte inovatii majore in domeniul smartphone-urilor.

6.    Apple a distrus industria muzicala

Lansat in 2003, iTunes este acum cel mai mare retailer de muzica din lume, vanzand pana in prezent miliarde de melodii. Apple s-a impus in acelasi mod si pe piata video, odata cu iTV. Odata cu achizitionarea Beats by Dre se zvoneste ca Apple intentioneaza sa revolutioneze si serviciile de streaming si muzic cloud.

7.    Apple a inventat ultimul tip de Media Player

In ciuda vietii sale scurte, iPod-ul a avut cu siguranta cel mai mare impact dintre toate produsele Apple. Lansat in 2001, intr-un moment critic pentru digitalizarea muzicii, iPod-ul a facut floare la ureche pentru utilizatori sa asculte MP3-uri intregi la un device mult mai mic decat un buzunar.

Desi iPod-ul nu a fost primul MP3 Player scos pe piata, dimensiunile lui mici si elegante, capacitatea mare de stocare, navigarea usoara prin fisiere si sincronizarea cu iTunes ne-au facut sa percepem pentru totdeauna Apple total diferit ca si companie….

Citeste si...
Chinezii au creat telefonul care te va face sa uiți de iPhone

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.