Igiena este o chestiune de educatie si este printre primele subiecte pe care orice parinte le deschide fata de copilul sau.
 
igiena
 
Un alt aspect, care tine si de igiena dar mai ales de sanatate si de evitarea contactarii unor boli greu de tratat, este cel legat de cele mai sensibile locuri ale corpului si cele mai vulnerabile in fata impuritatilor sau microbilor. Astfel, sunt câteva locuri de pe corpul nostru extrem de sensibile la microbi. De aceea, acestea nu trebuie niciodata atinse cu mâna fără să o spălăm.
 
Cercetările au demonstrat că mâinile joacă cel mai important rol în transmiterea microbilor. Chiar și după ce vă spălați, mâinile și degetele se contaminează repede din mediul înconjurător. Iata care sunt cele 7 locuri de pe corp considerate extrem de sensibile si pe care nu trebuie să puneți mâna fără ca aceasta să fie bine spălată:
 
1. Interiorul urechii
Nu trebuie să atingi cu nimic interiorul urechii, mai ales cu degetele. Dacă nu respecți această cerință a medicilor, pielea fină a canalului urechii poate fi ușor afectată.
 
2. Fața
Poți să îți atingi fața pentru a te spăla sau a aplica o cremă. În alte cazuri, acest lucru este interzis, mai ales că degetele conțin anumite uleiuri, pe lângă microbi, care intră în porii feței.
 
3. Fundul
Fundul are o serie de bacterii care pot provoca boli extrem de grave
 
4. Ochii
Sunt foarte sensibili la atingere și se pot ușor infecta. De aceea, evitați orice contact cu mâinile, mai ales dacă nu vă spălați înainte.
 
5. Gura
Un studiu recent a demonstrată că o persoană duce mâna la gură de 23,6 ori pe oră mai ales atunci când se plictisește la muncă. Dar, situația e gravă și în cazul celor care lucrează din greu. Ei duc mâna la gură de 6,3 ori într-o oră, aceasta e media. Conform medicilor, între un sfert și o treime din germeni se transmit de la degete la gură.
 
6. Interiorul nasului
Scărpinatul în nas nu e doar un obicei urât, ci și neigienic. Mulți microbi se transmit în acest fel
 
7. Pielea de sub unghii
Sub unghii se găsesc multe bacterii dăunătoare. De aceea, unghiile trebuie să fie cât mai scurte pentru ca astfel de germeni să nu-și găsească un loc aici. Dacă nu vreți unghii mici, atunci trebuie să le curățiți cât mai des.
Citeste si...
Care sunt avantajele si dezavantajele mersului pe role