În prezent, foarte mulți oameni trăiesc cu cel puțin un animal de companie în casă. Aceștia ne ajută să înțelegem, la prima vedere, că un animal de companie în casă înseamnă mai mult decât hrănirea animalului și ne oferă mai multe avantaje decât dezavantaje.

Studiile realizate de-a lungul timpului arată, de exemplu, că o pisică în casă are anumite beneficii psihologice și sociale. Pe de altă parte, prietenii noștri câinii ne ajută să îmbunătățim anumite aspecte.

Animalele de companie aduc beneficii fizice și psihologice întregii familii. Prin urmare, mulți psihologi recomandă adoptarea unui animal pentru a trata anumite abilități personale și există chiar și terapii în care animalele sunt principala resursă pentru tratarea bolilor. Așadar, iată care sunt beneficiile unui animal de companie în casă.

Favorizează activitatea

Existența unui animal de companie în casă (mai ales dacă este un câine) poate însemna, pentru mulți oameni, un motiv să iasă din casă și să facă mai multe plimbări în fiecare zi. Deși principalul motiv pentru aceste plimbări este beneficiul animalului de companie, proprietarii acestuia beneficiază și ei de aceste plimbări. Este deosebit de important pentru persoanele care au o viață sedentară sau nu prea le place să facă mișcare.

Vă ajută să faceți exerciții fizice

Dincolo de a merge pe jos facând mai multe plimbări pe zi, un animal de companie vă poate ajuta să faceți un exercițiu mai intens, fie făcând mișcare prin aruncarea diverselor obiecte,  fie făcând exerciții în mod intenționat. Mulți proprietari de câini consideră animalul lor de companie partenerul ideal pentru alergat.

Vă ajută să vă structurați timpul

Ființa umană are nevoie de rutină pentru a funcționa în mod corespunzător și pentru a se simți în siguranță și încrezătoare. Dacă aveți un animal de companie, vă veți stabili o rutină zilnică, structurându-vă timpul în funcție de prietenul vostru necuvântător.

Vă ajută să vă îmbunătățiți sentimentul de responsabilitate

Trăind cu o ființă care depinde de voi vă simțiți folositori și responsabili, caracteristici deosebit de importante în copilărie. De multe ori, aceste caracteristici apar într-un mod înnăscut. Potrivit studiilor realizate, 90% dintre copii petrec o parte din timpul lor îngrijindu-și animalele; 80% și-ar da jucăriile lor preferate pentru ele și 75% s-ar trezi devreme pentru a le plimba.

Citeste si...  Genie Bouchard a făcut mișto de Kim Kardashian pe Instagram

 

Vă ajută să vă exprimați emoțiile

Un animal de companie este o sursă de iubire inepuizabilă și, în același timp, vă învață să vă exprimați emoții precum iubirea, printre altele.

 Facilitează socializarea

Animalul vostru de companie poate fi subiect de conversație care vă permite să rupeți gheața atunci când întâlniți oameni pe care nu prea îi știți, fie în acele situații incomode de tăcere. În plus, vă poate ajuta să vă faceți noi prieteni și să vă extindeți cercul social.

Este deosebit de important în terapia psihologică

Animalele de companie sunt aliați perfecți pentru persoanele cu tulburări psihice; Prin urmare, există multe terapii asistate, în care animalele reprezintă principala resursă pentru a obține beneficii și a îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor.

Grija si iubirea pentru un animal

Având în vedere aceste beneficii, nenumăratele avantaje pe care un singur animal de companie le poate aduce în viața noastră sunt evidente. Toți membrii familiei, atât tineri cât și bătrâni, pot beneficia de ele. Animalele ne permit să ne îmbunătățim empatia, simțul responsabilității, abilitățile noastre de comunicare și exprimarea sentimentelor și relația noastră cu mediul.

Desigur, a avea un animal de companie acasă implică o mare responsabilitate. Trebuie să reflectați bine care animal este cel care se adaptează cel mai bine la caracteristicile casei voastre . De asemenea, trebuie să aveți în vedere faptul că un animal de companie implică anumite costuri  și o atenție constantă.

Dacă vă hotărâți să vă luați un animal de companie, trebuie să aveți în vedere că acesta trebuie hrănit cu produse de cea mai bună calitate. Prin urmare, dacă vă luați o pisică vă recomandăm să îi achiziționați hrană accesând link-ul https://mobilepet.ro/pisici/hrana-pisici.

În cazul în care vă luați un câine îi puteți cumpăra hrană accesând link-ul https://mobilepet.ro/caini/hrana-caini. Viață frumoasă alături de animalul vostru de companie vă dorim!