Unul dintre cele mai mari spectacole de 3D videomapping din lume, un concurs internaţional care aduce design-ul, arta contemporană şi spectacolul direct pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului, iMapp a reunit un public numeros, de 65.000 de spectatori”, a transmis, duminică, Primpria Capitalei.

Potrivit surisei citate, pentru prima oară în istoria festivalului, 10 echipe internaţionale au participat în finala iMapp Bucharest: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina şi Vision Impossible din Olanda. Tema ediţiei din 2018 a fost dedicată Centenarului Marii Uniri.

Premiul juriului a fost câştigat de Vision Impossible din Olanda, care a prezentat lucrarea „NATIVE”, un triptic despre valorile fundamentale ale poporului român şi despre ce le conectează. Culorile steagului românesc nu au doar o semnificaţie geografică, ci şi una simbolică: albastru (libertate), galben (bunăstare), roşu (familie). Povestea „NATIVE” este spusă din punctul de vedere a trei animale: ursul, lupul şi vulturul de aur. Animalele sunt o metaforă pentru valoarea simbolică pe care o deţine steagul.

 

Totodată, premiul publicului a ajuns la echipa Mindscape Studio din România, care a prezentat la cea de-a cincea ediţie iMapp Bucharest lucrarea „AZI – Copilul Timpului”, o naraţiune vizuală care ilustrează căutarea unui tânăr erou în timp ce călătoreşte prin trei lumi fantastice colorate: una albastră, una galbenă şi una roşie.

Citeste si...  Loredana se pregăteşte pentru concertul din 23 noiembrie

iMapp Bucharest a avut, ca în fiecare an, o componentă interactivă esenţială, publicul putând alege echipa favorită printr-un SMS.

Spectacolul a avut loc sâmbătă seară, în Piaţa Constituţiei, iar în timp ce rulau proiecţiile laser pe Palatul Parlamentului, protesatarii #Rezist, prin Cristian Dide, au afişat mesajul „Jos PSD”.