Un utilaj care acţiona în şantierul de la Pasajul Piaţa Sudului a perforat marți instalaţia de alimentare cu gaze care deserveşte Școala nr. 190. Drept urmare, cu maximă urgență, aproximativ 600 de elevi au fost evacuaţi din clădirea unde țineau cursuri.

Evacuarea a fost dispusă de primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluţă, care s-a deplasat la faţa locului, şi de de Inspectoratul Şcolar Sector 4.

„Am acţionat urgent pentru siguranţa copiilor şi a tuturor celor care se aflau în clădire în acel moment. În special pentru că nu este primul incident de acest gen, ci este a doua oară când se întâmplă, adresez un apel către Primăria Municipiului Bucureşti de a manifesta responsabilitate faţă de integritatea cetăţenilor. Este vorba despre viaţa copiilor noştri şi, Doamne fereşte, se putea întâmpla o tragedie! De asemenea, reiterez solicitarea către Municipalitate de a înţelege necesitatea deschiderii rutelor alternative propuse de Primăria sectorului 4 pentru rezolvarea blocajelor de trafic din zona Pasajului Piaţa Sudului”, a spus Băluţă, potrivit comunicatului.

Citeste si...  Actriţă din Satu Mare a fost violată înainte de a fi aruncată în Someş

Evacuarea s-a realizat în cel mai scurt timp de către profesori, cu sprijinul Poliţiei Locale Sector 4, la faţa locului fiind solicitată şi prezenţa efectivelor aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, se mai arată în comunicat.

Această situație se adună la cea creată, tot de constructori, în zona Eroilor, la lucrările de construcție a metroului. Începe să se îndesească actele de incompetență criminală a constructorilor.