6 sfaturi despre creșterea puilor de găină în aer liber

Există diferite maniere de creștere a puilor, dar creșterea acestora în aer liber nu reprezintă doar o modalitate de a avea carne și ouă de calitate, ci și niște păsări fericite și sănătoase.

0

Creșterea puilor de găină în aer liber are o serie de avantaje de care puteți profita dacă luați decizia să-i creșteți astfel. Iată șase sfaturi privind creșterea lor în acest fel, care cu siguranță vă vor fi utile.

Asigurați-vă că protejați puii de găină în mod corespunzător

  Acesta este, fără îndoială, primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când creșteți pui folosind această metodă. Trebuie să protejați puii de găină împotriva tuturor formelor de prădători, inclusiv a câinilor. Dacă îi lăsați să se deplaseze liber, cel mai bine este împrejmuiți locul pe unde ei se plimbă în timpul zilei, pentru a-i feri de orice pericol.

Luați în considerare construirea unui coteț corespunzător pentru păsări

Indiferent dacă creșteți pui pentru ouă, carne sau ambele, este important să construiți un coteț potrivit pentru păsări.  Odată cu trecerea timpului puii vor crește și vor deveni păsări în adevărul sens al cuvântului, care vor avea nevoie de un spațiu adecvat pentru a crește și începe să facă ouă până când vor fi sacrificate.

Timpul este esențial

 Definiți în mod clar obiectivele pe termen lung înainte de a crește pui în curtea casei dvs. Ar trebui să știți că găinile vor face ouă doar câțiva ani și trebuie să luați în calcul și acest aspect. De îndată ce vă cumpărați puii, aceștia ar trebui să hrăniți cu furaj special pentru pui până când încep să facă ouă, de obicei după circa cinci luni. În mod ideal, puicuțele ar trebui să facă o pauză de aproximativ un an,  să nu mai producă ouă timp de aproximativ o lună, înainte de a reîncepe să se ouă din nou, ceea ce înseamnă că ar trebui să aveți păsări de toate vârstele în curte pentru a vă bucura de ouă proaspete tot timpul anului. 

Puneți-le la dispoziție suficient spațiu

Nu credem că trebuie să insistăm asupra faptului că puii crescuți liber au nevoie de suficient spațiu pentru a se mișca. În general, este nevoie de aproximativ 0,37 m² per pui, ceea ce reprezintă suficient pentru spațiu de mișcare. Asigurați-vă că amplasați cotețul într-o zonă unde este umbră și acoperiți bine partea superioară și laterală.

Citeste si...  Scapa de stresul invitatiilor de nunta

Creșteți diferite rase de pui

Creșterea puilor este mai amuzantă atunci când aveți diferite soiuri în curte. Puteți alege pui de carne, care sunt robuști, au mușchii bine definiți și, dacă îi hrăniți bine, se dezvoltă în doar 45 de zile. Îi puteți hrăni cu furaje naturale care conțin porumb, grâu și soia.

Puteți alege și pui de rasă mixtă, pe care multă lume îi alege pentru carne și ouă. În plus, este foarte ușor să-i creșteți în curte, în aer liber.

De asemenea, o bună opțiune sunt și puicuțele pentru ouă. Dacă vreți să consumați mereu ouă proaspete, acestea sunt o alegere perfectă. Însă, trebuie să știți că la maturitate nu veți avea parte de multă carne de la ele, ca în cazul raselor crescute pentru carne. 

Asigurați-vă că puii dumneavoastră sunt sănătoși

 Sănătatea puilor dumneavoastră este de maximă importanță și nu trebuie compromisă. Indiferent de cât de mulți pui aveți, trebuie să le monitorizați cu strictețe starea de sănătate, dacă este posibil, zilnic. Evitați prezența dăunătorilor, cum ar fi șoarecii și șobolanii. Asigurați-vă că pui se hranesc cu alimente necontaminate. Feriți-i de eventuale boli care îi pot ucide rapid. Dacă există un focar de boală, scoateți puii infectați și vaccinați restul puilor pentru a preveni răspândirea bolii.

După cum observați, dacă luați decizia de a crește pui, există anumiți pași pe care trebuie să îi respectați pentru dezvoltarea lor armonoasă. Mai multe informații despre lucrurile necesare pentru gospodăria dvs. puteți afla dacă accesați linkul https://agri.shop/.

De asemenea, pentru a descoperi lucruri utile despre puii de o zi pe care îi puteți crește în aer liber, în propria curte, intrați pe https://agri.shop/pui-de-o-zi/.

Mult succes vă dorim!