Life, Stiri

6 moduri de a asocia alimentele ca să slăbești mai ușor

z (1)

Într-o dietă de slăbit asocierea alimentelor este cea mai importantă. Nutriţionistii francezi recomandă câteva asocieri benefice

1. Făinoase si legume
Cele mai multe diete recomandă să nu se facă o asemenea asociere – paste, orez, cartofi cu legume. Totusi, păstrează legumele în meniu, chiar în asociere cu alimentele enumerate pentru că legumele reduc indicele glicemic al glucidelor datorită fibrelor pe care le conţin. Rezultatul este că se secretă mai puţină insulină, responsabilă de stocarea caloriilor.

2. Proteine si făinoase
Pâinea, pastele, orezul conţin si ele proteine, dar nu la fel de bune precum cele prezente în carne, peste si ouă. Asa că, pentru a rămâne într-o formă bună si a nu pierde din masa musculară, ci doar din găsimi, adaugă la glucide si un aliment bogat în proteine. De exemplu, peste sau carne si cartofi sau orez.

3. Lipide si fibre
Pentru a păstra fermitatea pielii ar trebui ca cele două să fie consumate împreună – legumele si uleiul de măsline reprezintă cea mai indicată combinaţie, ca si unt si fasole păstăi sotată. Aceste combinaţii permit asimilarea foarte bună a vitaminelor A, D, E si K, precum si a carotenului. Vom rămâne în acest mod într-o formă bună si vom avea o piele fermă si tonifiată.

4.Proteine si legume
Unele regimuri proteice propun să nu se mănânce decât alimente bogate în proteine – carne, pui, peste, ouă, toate acestea fără legume sau făinoase. Atenţie, chiar dacă vrei să slăbesti repede, asociază întotdeauna legumele cu alimentele bogate în proteine pentru că primele conţin vitamine si minerale benefice sănătăţii.

5.Ciocolata si biscuiţii
Cu ce să le asociezi? La gustare, în special cea de după-amiază, simţi adesea nevoia de «ceva dulce». Poţi să te răsfeţi cu ciocolată sau biscuiţi, cu condiţia să le asociezi cu un fruct sau un produs lactat – ciocolată si banane sau mere, biscuiţi si iaurt degresat.

6. Legume si carne cu sos
Această asociere reduce apetitul. Mâncarea gătită, combinaţia de legume cu carne, reduce valoarea calorică a mâncării (se poate mânca mai mult), încetineste asimilarea lipidelor si reduce apetitul.

Micul dejun care te ajută să slăbesti
Micul dejun este o masă extrem de importantă, asa că, pe cât posibil, încearcă să nu sari peste el. Pentru a evita stările de oboseală în prima parte a zilei, precum si pentru a evita îngrăsarea, asociază zaharurile lente cu proteinele – pâine integrală, cereale, lapte sau iaurt, brânză sau ouă, mezeluri slabe sau somon fume.

Regimul disociat, o variantă bună?
Nu, pentru că alimentaţia disociată nu face parte din natura umană. Este sigur că regimurile disociate (de tipul Atkins, de exemplu) sunt ineficiente pe termen lung. Meniurile sunt prea artificiale pentru a permite schimbări durabile ale obiceiurilor alimentare. Rezultatul este că, dacă alegi să ţii o asemenea dietă, vei sfârsi întotdeauna prin a te reîngrăsa.

blank