Cei care au un câine de companie știu cât de importantă este deparazitarea sa, atât internă, cât și externă.

Deparazitarea internă a câinilor nu este întotdeauna efectuată corect. Prin urmare, deparazitatea internă necorespunzătoare, pe lângă faptul că dăunează animalului de companie, poate afecta întreaga familie care trăiește alături el. Iată 6 cele mai frecvente greșeli care se fac atunci când „încercați” să deparazitați câinii și cum să le evitați.

Nerepetarea tratamentului antiparazitar după câteva zile de la prima administrare

Antiparazitele orale sunt utilizate în mod obișnuit ca metodă de deparazitare. Dar ceea ce se uită cel mai mult este că, după acea primă ingestie, tratamentul trebuie repetat după 15 zile, deoarece altfel deparazitarea nu va fi eficientă. Acest lucru se datorează faptului că antiparazitele orale rezistă câteva ore în corpul câinelui și, prin urmare, este necesar să le re-administrați cel puțin la fiecare 2 săptămâni pentru o mai bună îndepărtare a paraziților interni. Din fericire, există noi produse antiparazitare interne pentru câini, cu molecule cu eliberare susținută, care se aplică pe piele, durează o lună și nu necesită repetare imediată.

Administrarea unui produs antiparazitar fără a cunoaște greutatea câinelui

În încercarea de a deparazita animalul de companie, de multe ori uităm să îl cântărim sau omitem acest lucru și ne ghidăm după greutatea pe care o știm când l-am cântărit ultima dată. Acesta este principalul factor care duce la oferirea unei doze prea mari câinilor.

Trebuie avut în vedere că doza corespunzătoare variază în funcție de greutatea animalului și, prin urmare, este important să îl cântăriți întotdeauna înainte de a-i da o pastilă pentru paraziți intestinali. Dacă dintr-un anumit motiv nu puteți face acest lucru, este indicat să utilizați produse antiparazitare pe ale căror etichetă scrie doza potrivită în funcție de greutate, pentru a vă asigura că îi dați câinelui doza corectă.

Credința că toate produsele pentru deparazitare internă ajută la eliminarea tuturor tipurilor de paraziți

Așa cum există mai multe specii de paraziți, așa există și o mare varietate de produse antiparazitare. Unele ucid viermii rotunzi, în timp ce altele ucid viermii plați. În mod ideal, pentru a combate aceste două grupuri de paraziți, trebuie folosite antiparazitare cu „spectru larg”, în special cele care elimină viermii și larvele adulte, deoarece acționează preventiv, împiedicând paraziții să depună ouă. Adică, nu este suficient să îi oferiți tratament animalului de companie infestat, ci este important să împiedicați infestarea sa cu paraziți. Există și alte antiparazite mai specifice, care luptă împotriva giardiei și / sau coccidiei, care se administrează numai atunci când sunteți siguri că acești paraziți sunt prezenți.

Citeste si...
Povestea de viață a celei mai frumoase prințese a României. S-a măritat de două ori și a ajuns la mănăstire

Credința că animalele de companie trebuie deparazitate la fiecare 3, 6 luni sau doar o dată pe an

În prezent, animalele noastre de companie nu numai că interacționează mai mult cu alte animale din parc, dar avem și o legătură mai strânsă cu ele. Aceste schimbări de obicei fac ca deparazitarea lunară să fie necesară pentru a preveni diferiții paraziți care pot pune câinii noștri, precum și restul familiei în pericol.

Administrarea produsului antiparazitar oral, fără a ne asigura că animalul l-a înghițit

De multe ori, când îi oferim câinelui pastila pentru paraziți intestinali există posibilitatea ca acesta să o scuipe sau să o vomite.

Acest lucru se întâmplă pentru că multe antiparazitare au un gust foarte amar sau au o aromă care nu este neapărat pe placul său. Pentru a evita această „respingere”, ideal este să optați pentru antiparazitare care se aplică pe piele, dar acționează în interior.

Dacă aveți mai mult de un animal de companie, deparazitați doar unul dintre ele

Este posibil ca atunci când aveți mai mulți câini, să-l deparazitați doar pe unul dintre ei sau pe ambii, dar în momente diferite. O astfel de greșeală duce la o deparazitare parțială și ineficientă, care poate pune în pericol sănătatea animalului de companie, deoarece cei care nu sunt deparazitați vor continua să îi molipsească pe ceilalți.

Prin urmare, este foarte important să deparazitați fiecare câine, pentru a proteja tuturor sănătatea. Înainte de asta este bine să vă informați despre tipurile de deparazitare câini și de importanța procesului de deparatizare. De asemenea, vă recomandăm să citiți despre constipația la câini, care poate apărea din cauza paraziților intestinali. Sănătate multă câinilor voștri!