Cu toate că de multe ori ați auzit zicala mens sana in corpore sano, cu siguranță mereu sunteți surprinși de cât de bine vă simțiți după ce mergeți cu bicicleta. Dacă până acum v-a fost greu să descrieți în cuvinte tot ceea ce simțiți, iată care sunt câteva dintre beneficiile pentru care ar trebui să mulțumiți bicicletei.

Vă protejează corpul

Utilizarea bicicletei vă protejează de o lungă listă de afecțiuni și cheltuieli pe medicamente. Ca instrument de prevenire este foarte valoros, deoarece vă protejează împotriva riscului apariției diferitelor tipuri de cancer și de diabet zaharat de tip 2.

Ciclismul este indicat pentru persoanele de toate vârstele și mai ales pentru cei cu afecțiuni ale spatelui și articulațiilor, deoarece nu implică suferințe, așa cum se întâmplă în alte sporturi în care există salturi.

Când pedalați, vi se întărește sistemul imunitar și scade grăsimea corporală, dar lista beneficiilor mersului pe bicicletă pentru corpul dvs. este aproape fără sfârșit.

Vă protejează creierul

Există câteva preocupări zilnice care rezistă mersului cu de bicicleta sau unei zile de ompetiție pe două roți.

În timp ce pedalați, puțin câte puțin, problemele dvs. își pierd importanță și sunt uitate. Cu siguranță ați avut, de mai multe ori, sentimentul că atunci când coborâți de pe bicicletă și faceți duș, vedeți lucrurile într-un mod diferit și chiar apar soluții care altfel nu le-ați fi găsit.

Mersul pe bicicletă vă scapă de stres, pentru că atunci când o folosiți, creierul este injectat cu endorfine și serotonină. Starea dumneavoastră de spirit se îmbunătățește, stima de sine crește și vă protejează de anxietate și depresie.

Vă ajută să gândiți mai mult și mai bine

Știați că ciclismul îmbunătățește performanța creierului? La această concluzie s-a ajuns în urma unui studiu realizat în 2015 de Centrul Medical Universitar din Utrecht, în Olanda. Studiul dezvăluie că ciclismul crește densitatea materiei albe a creierului, responsabilă pentru conexiunile făcute de creier pentru a-și îndeplini funcțiile obișnuite.

Vă ajută să dormiți mai bine

Insomnia este aproape o ciumă în actuala societate occidentală. Dacă v-am spune că bicicleta vă ajută să dormiți din ce în ce mai profund?

Pedalarea reprezintă un antidot perfect pentru stres și anxietate și ajută la echilibrarea oboselii mintale cu oboseala fizică.

Desigur, nu uitați că între mersul pe bicicletă și timpul pentru odihnă trebuie să fie o distanță de 3 ore, astfel încât corpul să se relaxeze și să scadă temperatura sa.

Vă îmbunătățește viața socială

Dacă faceți parte dintr-un club de ciclism, fie dintr-un grup al pasionaților de ciclism, puteți fi în contact cu persoanele care au aceleași hobby cu al dvs.

Asocierea la un grup de oameni ce desfășoară o activitate plăcută, departe de mediul de lucru în care predomină relațiile profesionale, sporește calitatea vieții, deoarece ajută la întărirea legăturilor.

Vă ajută să descoperiți locuri noi

Nu toate sporturile se pot efectua în aer liber și în mediul natural, așa cum este cazul ciclismului. Dacă mergeți cu bicicletă de mult timp, cu siguranță prietena cu două roți v-a dus de mai multe ori în locuri fermecătoare care, după aceea, le-ați vizitat împreună cu familia și prietenii. Atât bicicleta de șosea, cât și bicicleta montană vă permit să dați dovadă de o curiozitate mai mare și chiar să explorați locuri mai puțin cunoscute.

Așadar, ținând cont de aceste beneficii, în această vară mersul pe bicicletă ar trebui să facă mereu parte din activitățile din timpul liber. Pentru a pedala în siguranță vă puteți cumpăra o cască pentru biciclete intrând pe Google și căutând cele mai bune oferte.

De asemenea, pentru a nu pierde noțiunea timpului vă puteți cumpăra și un ceas sport, pe care îl puteți alege din gama variată de ceasuri sport existente pe hervis.ro.

Spor la cumpărături și la mișcare vă dorim!

Citeste si...  Orban a scos armele si declara razboi deschis PSD. Vezi despre ce este vorba