Life

6 beneficii impresionante ale cărnii de pui

Puiul este cel mai frecvent tip de păsări de curte din lume. A fost domesticit și consumat ca aliment timp de mii de ani. Există multe soiuri de pui, inclusiv pui crescut liber, pui organic și pui convențional, iar diferențele dintre acestea se referă la modul în care sunt hrăniți și crescuți. În timp ce puii crescuți liber, după cum sugerează acest termen, se plimbă liber prin curte, puii convenționali, în mod controversat, sunt ținuți în cuști și nu au voie să se miște liber. Puii convenționali sunt injectați cu hormoni pentru a accelera creșterea și, uneori, sunt ținuți în condiții neigienice și nesănătoase, ceea ce înseamnă că sunt tratați adesea cu antibiotice.

Dintre cele trei soiuri, puiul organic este cel mai scump, deoarece trebuie să aibă acces la exterior, este hrănit numai cu alimente cultivate organic (fără pesticide) și nu i se administrează antibiotice. În general crește în condiții sănătoase și curate.

Beneficii pentru sănătate ale cărnii de pui

Fiind cunoscut în întreaga lume pentru conținutul său de proteine, puiul are o gamă largă de beneficii pentru sănătate.

Conținut ridicat de proteine

În conformitate cu Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii, pieptul de pui, cu 21 de grame de proteine ​​la 100 de grame, este unul dintre cele mai bogate alimente în proteine. Proteinele joacă un rol important în dieta noastră. Este format din aminoacizi, care sunt blocurile de construcție ale mușchilor noștri. În general, cantitatea recomandată de proteine pe zi ​​este de 1 gram la 1 kg de greutate corporală sau 0,4 g de proteină pe kilogramul de greutate corporală. Pentru sportivi, necesarul zilnic de proteine ​​este de aproximativ 0,6 g până la 0,9 g pe kg.

Bogat în vitamine și minerale

Nu este doar o sursă bună de proteine, dar este foarte bogată în vitamine și minerale. De exemplu, vitaminele B ajută organismul la producerea de energie și, de asemenea, ajută la formarea globulelor roșii sănătoase.

Vitamina D din carnea de pui ajută la absorbția calciului și la întărirea oaselor. Vitamina A ajută la îmbunătățirea vederii și joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar. Mineralele precum fierul sunt utile în formarea hemoglobinei, în activitatea musculară și în prevenirea anemiei. Potasiul și sodiul sunt electroliți, care ajută la echilibrul fluidelor, în timp ce fosforul este util în combaterea slăbiciunii, sănătății oaselor, funcției creierului, sănătății dentare și problemelor metabolice.

Pierdere în greutate

Se știe că dietele cu un nivel ridicat de proteine ​​sunt eficiente în reducerea greutății, iar puiul este benefic în dieta bogată în proteine ​​pentru pierderea în greutate. Un studiu publicat în revista Nutrition arată că pierderea în greutate și îmbunătățirea profilului total al lipidelor se produc la persoanele care au mâncat regulat piept de pui. Acest lucru poate fi atribuit conținutului său ridicat de proteine ​​și caloriilor scăzute.

Controlul tensiunii arteriale

Conform unei cercetări publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry în 2008, consumul de pui s-a dovedit a fi util și în controlul tensiunii arteriale. În urma unei diete bogate în pui, nuci, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, legume și fructe, s-au observat îmbunătățiri la persoanele cu hipertensiune arterială.

Proprietăți anticancerigene

Studiile au arătat că la non-vegetarieni, consumul mai mare de carne roșie, carne de porc și șuncă a crescut riscul de cancer colorectal, în timp ce la cei ce au consumat pui și pește, riscul de dezvoltare a acestui tip de cancer a fost redus, deși dovezile nu sunt concludente. Reducerea consumului de carne roșie este asociată cu scăderea riscului de cancer de colon.

Colesterol redus

Cantitățile de grăsimi saturate și colesterol găsite în carnea roșie, precum carnea de vită, carnea de porc și mielul sunt mult mai mari decât nivelurile găsite la pui, pește și legume. Prin urmare, American Heart Association recomandă consumul de pui sau pește în locul cărnii roșii pentru un risc scăzut de colesterol și pentru a evita dezvoltarea ulterioară a bolilor de inimă. Membrii acestei asociații au mai spus că este indicat să se consume carne de pui și pește în limite normale, deoarece consumul excesiv poate duce, de asemenea, la apariția bolilor de inimă.

Așadar, ținând cont de aceste beneficii, dacă locuiți la casă, puteți începe să creșteți pui. Pentru a achiziționa pui de o zi, accesați linkul https://agri.shop/pui-de-o-zi/. De asemenea, intrând pe https://agri.shop/ veți descoperi că aici găsiți totul pentru gospodăria voastră. Spor la muncă! Sănătate maximă!

blank