Alegerea încălțămintei potrivite este esențială dacă ne dorim ca mergem natural și confortabil, iar sănătatea picioarelor să nu ne fie afectată.

Încălțămintea este una dintre cele mai de succes articole din sectorul feminin al populației. Când vine vorba de cumpărarea încălțămintei, multe femei aleg un produs ținând cont de stil și de formă, nu și de confortul oferit în timpul mersului.

Acest fapt face ca pe termen mediu și lung să apară probleme de sănătate care pot fi destul de grave. Experții subliniază că purtarea încălțămintei necorespunzătoare poate determina o persoană să sufere de dureri de spate și/sau de picioare. Pentru a evita acest lucru, vă vom oferi o serie de sfaturi care vă vor ajuta să alegeți cele mai potrivite perechi de încălțăminte pentru picioarele voastre.

Sfaturi pentru alegerea celor mai potrivite perechi de încălțăminte

Un prim aspect de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți pantofii potriviți este calitatea materialului din care sunt fabricați. Este esențial să căutați pantofi din piele naturală atât la exterior, cât și la interior.

Tocul trebuie să fie lat

Când vine vorba de călcătură, este important ca călcâiul să fie suficient de lat și să aibă o înălțime cuprinsă între doi și patru centimetri. În cazul în care urmează să purtați pantofii pentru multe ore, ar trebui să renunțați la tocurile prea înalte. Acestea nu trebuie să depășească 6 centimetri.

Alegeți o talpă comodă

Talpa este un alt aspect foarte important pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când alegeți pantofii potriviți. Cel mai bun tip de talpă este, fără îndoială, cel antiderapant, deoarece favorizează aderența în orice moment, precum și evitarea căderilor periculoase.

Pantofii trebuie să fie rezistenți

Pantofii aleși trebuie să fie rezistenți, confortabili și flexibili. Trebuie să vă simțiți confortabil atunci când mergeți, pentru ca mersul pe jos să nu se transforme într-un coșmar, așa cum se întâmplă cu pantofii care au tocuri foarte înalte. De aceea ar trebui să optați pentru o pereche de pantofi care se adaptează la dimensiunea piciorului și la forma acestuia. În cazul în care aveți un număr intermediar, cum ar fi 37,5, este indicat să optați pentru o dimensiune mai mare, cum ar fi 38.

Citeste si...
Ți-ai face selfie în astfel de locuri? Amețești numai când privești

Branțul trebuie să fie flexibil și anatomic

Branțul este un alt element destul de important atunci când alegeți perechea de pantofi potrivită. Trebuie să fie flexibil și anatomic, astfel încât să poată amortiza toată greutatea corpului în timp ce mergeți. Când vă cumpărați pantofi, este indicat să faceți acest lucru după-amiaza, deoarece la acel moment piciorul este mai umflat decât în ​​mod normal, iar dimensiunea care vi se potrivește este perfectă pentru voi.

Pantofii trebuie să fie confortabili și potriviți pentru picioarele voastre

Este foarte important ca atunci când cumpărați pantofi să vă asigurați că, pe lângă faptul că sunt frumoși, sunt și confortabili. Dacă, de exemplu, vârful este prea îngust și voi aveți picioarele puțin mai late, atunci ar trebui să căutați pantofi care să  vi se potrivească perfect și să fie confortabili în timpul mersului.

Picioarele sunt o parte esențială a corpului uman, deoarece datorită lor putem merge. Nu trebuie să le faceți să sufere achiziționând o încălțăminte necorespunzătoare. Trebuie să descoperiți ce tip de încălțăminte este cel mai potrivit pentru voi și nevoile voastre.

Acestea sunt câteva sfaturi care vă vor ajuta să alegeți încălțămintea care să nu vă afecteze sănătatea mai târziu și care vă va permite să mergeți în cel mai confortabil mod posibil. Majoritatea oamenilor nu acordă prea multă importanță încălțămintei, dar picioarele reprezintă o parte destul de importantă a corpului și trebuie să aveți grijă de ele pentru a evita problemele viitoare.

Așadar, dacă vreți să cumpărați o pereche de botine damă, țineți cont de aceste sfaturi. Dacă vă gândiți să achiziționați și o pereche de pantofi sport bărbați, rețineți că și aceștia este bine să fie din piele naturală și să fie aleși ținând cont de caracteristicile picioarelor persoanei pentru care îi achiziționați, pentru ca aceasta să aibă parte de tot confortul în timpul mersului. Spor la cumpărături!