Life, Stiri

5 semne că nu eşti atât de deştept cum crezi.

O greşeală semnalată e pe jumătate rezolvată. Cu alte cuvinte, dacă ai căzut în capcana „sunt foarte inteligent şi nimeni nu mă înţelege”, numai tu poţi să te opreşti şi să realizezi unde greşeşti. Vezi cele 5 semne că nu eşti atât de deştept cum crezi

Lipsa succesului pe plan profesional
Părerile oamenilor sunt printre cele mai subiective lucruri pe lume, în timp ce facturile plătite la timp şi fluturaşii de salariu sunt mai mult decât obiective.

Dacă ai 35 de ani, te consideri o persoană sofisticată şi inteligentă, dar încă locuieşti cu părinţii şi mergi la spa numai pe cupoane de reducere, poate că ai greşit undeva calculele.

Persoanele inteligente găsesc soluţii să facă bani şi stiu când să preia noi responsabilităţi, nu găsesc scuze pentru orice greutate pe care nu au depăşit-o.

Eşti mereu în centrul unui conflict
Oamenii cu adevărat deştepţi nu-şi petrec majoritatea timpului argumentând diverse lucruri şi certându-se cu toată lumea. Dacă simţi mereu nevoia să demonstrezi că ai dreptate, pe seama colegilor, familiei, prietenilor sau a oamenilor pe care abia i-ai cunoscut, înseamnă că eşti nesigur pe tine şi nu att de deştept pe cum crezi.

Dacă îţi aloci energia pentru a rezolva probleme, în loc să le creezi şi eviţi pe cât posibil conflictele, arăţi că eşti puternic şi inteligent.

vezi_daca_te_recunosti_b3502a836e

Eşti veşnic agitat şi ocupat
Te trezeşti în fiecare zi că eşti în criză de timp, că alergi dintr-o criză în alta şi abia ai timp să sufli? Persoanele inteligente găsesc rapid metode prin care să gestioneze timpul în favoarea lor.

Dacă te simţi aşa deştept, de ce alergi mereu de colo colo, ca o găină fără cap?

Nu spune nimeni că nu există perioade mai aglomerate şi situaţii neprevăzute şi urgente, dar dacă toată viaţa ta ai fost în criză de timp şi stresat, poate că faci ceva greşit.

 

Vorbeşti mai mult decât asculţi

Ce îţi vine prima dată în minte când auzi pe cineva vorbind fără să mai respire, ignorând complet ce încearcă să spună ceilalţi oameni prezenţi?

Nu-i aşa că te gândeşti la vânzători de tigăi şi aparate de masaj, politicieni corpuţi, sau prezentatori de emisiuni radio care sunt forţaţi să vorbească un număr fix de minute?

Oamenii cu adevărat inteligenţi se mai opresc din când în când să şi asculte şi respectă destul oamenii din jur cât să fie interesaţi de ceea ce au de spus.

Lecturile tale sunt facile şi deloc importante

Dacă lista ta de lecturi pe vara asta sunt ediţiile de vară ale revistelor de modă şi flyerele cu reduceri din cutia poştală, ai o problemă.

Pesoanele cu adevărat inteligente citesc cărţi interesante, la modă, sau pur şi simplu clasice, în baza cărora pot dezbate mult timp pe teme serioase.

Creativitatea, inteligenţa şi găsirea de soluţii rapid se dezvoltă şi se antrenează ca un muşchi, deci trebuie hrănite corespunzător.

blank