Vrei să te odihnești mai bine noaptea? Cheia succesului este să dormi dezbrăcată!

Și nu e o glumă. Când ești obosită, când e mult prea cald sau umiditatea e crescută, îți este foarte greu să adormi. Înainte de culcare, când te îmbraci într-un top subțire și pui pe tine o pereche de pantaloni foarte scurți, gândește-te dacă nu mai bine ai dormi dezbrăcată.

Indiferent dacă ești singură în pat sau cu partenerul tău, dacă scapi de haine înainte să adormi vei avea beneficii atât mentale, cât și fizice. Nu e nimic mai bine decât să renunți la pijamale și să te simți relaxată în propriul tău pat.

Și dacă nu te-am convins, îți dăm cinci motive întemeiate pentru care trebuie să încerci să dormi dezbrăcată.

1. Vei avea un somn mai liniștit

Dacă transpiri pe parcursul nopții este posibil să nu dormi confortabil și somnul tău să fie întrerupt. Temperatura ideală din camera unde dormi ar trebui să dfie între 15 și 20 de grade. Dormitul dezbrăcată te scapă de un strat de haine și îți va lăsa pielea să respire între cearceafuri (care trebuie să fie de bumbac!).

2. Naked girls are the happiest!

Umezeala care se formează la contactul cu lenjeria poate să fie o bază pentru bacterii. Majoritatea ginecologilor recomandă purtarea lenjeriei de bumbac zilnic pentru că sunt foarte ușori și așa îți poți aerisi părțile intime. Să dormi comando din când în când e o idee bună, mai ales atunci când părțile intime îți sunt acoperite de haine toată ziua.

3. Te ajută la calmarea problemelor pielii

Hainele, în special cele strâmte și ajustată poate crea iritație dacă se freacă de piele în momentul în care dormi și poate înrăutăți starea pielii deja inflamată sau iritată, mărturisește dermatologistul Sejal Shah. Iar dacă transpirația este prizoniera pijamalei tale și creează un mediu umed și călduros, poate duce la bacterii.

Dacă ai o eczemă, psoriazis sau o altă problemă a pielii, dormitul dezbrăcată ar putea să amelioreze starea lor.

4. Somnul va fi mult mai sexy

Dacă împarți patul cu partenerul tău, dormitul fără haine va face somnul mult mai sexy. Când sunteți amândoi în pat dezbrăcați total, șansele să faceți sex înainte să adormiți sunt mult mai mari. Cu siguranță nu poți ignora contactul piele pe piele, oricât de obosit ai fi.

5.Te vei simți mai încrezătoare

Dormitul dezbrăcată îți oferă o stare de libertate și un sentiment de încredere. Expertul Dove, Stacy Nadeau, spune că se simte mult mai frumoasă atunci când se eliberează de haine. “Când femeile se simt frumoase, emană fericire și frumusețe, așa că, dacă ajută, de ce să nu dormim dezbrăcate?”