Life, Stiri, Ultima Ora

5 metode ca să alungi mahmureala după o noapte de dezmăţ

 Dacă ai consumat o cantitate mai mare de alcool sau au făcut combinaţiile nepotrivite la petrecere, organimsul tău se resimte şi trebuie să-l ajuţi ca să-şi revină.

200423l-640x0-w-ffc0bed3
Simptomele mahmurelii sunt provocate de deshidratare, combinată cu scăderea nivelului de vitamine şi minerale din corp. Ca să elimini mahmureala, este important să-i oferi corpului tău substanţele nutritive pe care consumul excesiv de alcool le-a diminuat.

Iată cinci dintre cele mai bune metode ca să te pui pe picioare:

1. Cafeaua. Dar numai alături de apă!

Cafeaua este remediul clasic pentru migrena asociată mahmurelii, dar este şi un diuretic puternic, care va continua deshidratarea. Asigură-te că bei cel puţin două pahare de apă pentru fiecare ceaşcă de cafea ca să îţi revii rapid.

2. Odihna şi ceaiurile hepatobiliare

O noapte lungă de beţie trebuie urmată fără doar şi poate de multă odihnă. De un mare ajutor sunt şi ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile naturale de fructe care vor ajuta ficatul să îşi revină.

3. Cât mai multe lichide şi fructe proaspete

Este cel mai bun sfat care trebuie urmat după un consum excesiv de alcool. Motivul? Prin hidratare elimini alcoolul din sânge. Consumul de apă plată sau ceaiuri medicinale va rehidrata corpul, iar fructele proaspete vor asigura minerale şi vitamine necesare pentru energie.

4. Vitamina C ajută la refacerea funcţiilor ficatului

Citricele şi verdeţurile sunt bogate în vitamina C şi trebuie să le incluzi în meniul tău astăzi. Vitamina C hrăneşte celula hepatică, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi ajută la curăţirea organismului de alcool. Astfel, te vei simţi mult mai bine dacă mănânci o salată de fructe proaspete sau de diverse legume/verdeţuri decât alte alimente mai săţioase/grele.

5. Mierea te scapă de greaţă

Un remediu eficient împotriva mahmurelii este mierea. Asta pentru că mierea conţine fructoză, care ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede. Fructoza o mai poţi găsi în cantităţi mari în mere, cireşe, struguri şi tomate.

blank