Life

5 discuții despre sex pe care cuplurile trebuie să le poarte

Viața ta sexuală alături de actualul partener poate să fie extraordinară, ceea ce nu înseamnă că discuțiile deschise despre sex, sub toate aspectele sale, de la cel erotic la cel medical, ar trebui ignorate. Iată, deci, ce subiecte ar trebui sa abordați tu și partenerul tău când vine vorba despre sex!
760471l-640x0-w-8a78fab6
1. Stabiliți împreună care sunt limitele

Mai ales dacă sunteți la începutul relației și încă explorați ce anume vă place și cum vă place în pat, ar trebui să aveți o discuție „pe față” despre limitele fiecăruia. Asta dacă, bineînțeles, nu vrei să te trezești într-o situație mai degrabă stânjenitoare în care fie tu, fie el vă doriți ceva ce celălalt nu este tocmai dispus să facă…Așadar, stabiliți clar care sunt limitele fiecăruia dintre voi, ce sunteți dispuși și ce nu sunteți dispuși să încercați, dacă jucăriile sexuale au sau nu ce căuta în dormitorul vostru ș.a. Nu uitați să discutați nici despre fanteziile voastre sexuale pentru a vedea cum reacționează partenerul la respectiva idee. În cel mai rău caz, fantezia nu devine realitate, ceea ce nu este deloc un capăt de lume. Dar dacă partenerul este receptiv, dintr-o dată viața voastră sexuală va deveni mult mai interesantă.

2. Discutați fățis orice soi de probleme
Ejacularea prematură, incapacitatea ta de a obține orgasmul etc. – orice probleme de acest tip ar trebui și ele discutate înainte să devină motive de frustrare și ceartă. Împreună puteți să găsiți soluții: un consult medical și tratament adecvat, poziții sexuale noi ș.a.m.d. Nu puneți sub tăcere inconvenientele care va separă de o viață sexuală extraordinară, oricât de greu v-ar fi să le abordați – partenerul va înțelege cu siguranță oricare ar fi problema, iar discuțiile deschise vă vor ajuta și să vă întăriți conexiunea emoțională (care sporește și ea calitatea vieții sexuale).
 
3. Abordați problema măsurilor contraceptive
Poate că, inițial, ați preferat sexul cu prezervativ, dar dacă relația a devenit cu adevărat serioasă, analizați și alte opțiuni, cum ar fi pilulele contraceptive. Totodată, mai ales la începutul relației, o discuție despre sănătatea sexuală a fiecăruia dintre voi se impune. La o adică, un set de analize de specialitate nu strică, în special dacă unul sau amândoi ați avut parteneri multipli și/sau ați practicat sexul neprotejat.


4. Discutați despre exclusivitate
Nu poți fi întotdeauna sigură că partenerul cu care te vezi în prezent consideră relația voastră drept una „exclusivă”, mai ales dacă nu vă întâlniți decât de puțin timp. La un moment dat, însă, măcar prin prisma sănătății tale sexuale, subiectul ar trebui abordat. Găsește momentul potrivit, când sunteți amândoi relaxați și bine dispuși (fără a fi consumat alcool, însă) și dă cărțile pe față. Dacă tu îți dorești o relație exclusivă, iar el nu, cel puțin vei ști cum stau lucrurile mai devreme decât mai târziu!

5. Discutați ce poate fi îmbunătățit în viața voastră sexuală
Acomodarea cu un nou partener sexual presupune și acceptarea faptului că, pentru a obține plăcerea pe care amândoi v-o doriți în pat, uneori va fi necesar să înveți lucruri noi. Atât tu, cât și partenerul tău ar trebui să fiți suficient de deschiși încât să acceptați critici constructive, menite să îl ajute pe celălalt să se simtă grozav în pat.
blank