Life

5 avantaje ale antreprenoriatului

Crearea propriei afaceri este visul multor persoane din România și nu numai.

Cei care își doresc să devină antreprenori își pun adesea următoarea: Merită să-mi creez propria companie? Desigur, răspunsul nu este simplu. Acest lucru depinde de o serie de mai mulți factori, precum tipurile de afaceri și oamenii dispuși să se ocupe de ele.

De la motivațiile care îi determină să-și creeze propria afacere la existența unei adevărate oportunități de afaceri și trecând la atitudinile și abilitățile fiecărui antreprenor. Decizia de a întreprinde sau nu este supusă unei serii de considerații de care trebuie ținut cont înainte de a porni în marea aventura a antreprenorialului.

Crearea și consolidarea unei companii este un proces complicat în care intră în joc atât factorii personali, cât și cei profesioniști. Iată care sunt câteva dintre avantajele antreprenoriatului.

Stabilitatea locului de muncă

În prezent, „a lucra într-o companie toată viața” nu mai constituie dezideratul majorității oamenilor. Acum din ce în ce mai mulți oameni și-ar dori să poată desfășura activități independente. Mulți sunt în favoarea unei mobilități mai mari a forței de muncă, chiar și în condițiile în care incertitudinile legate de viitor sunt mai mari. Generarea de activități independente nu este scutită de această incertitudine cu privire la viitor, dar continuarea sau nu a activității desfășurate depinde de factori economici și de afacerea în sine și nu de decizia angajatorului.

Autonomie și libertate de timp

În calitate de antreprenori, noi suntem cei care stabilim ritmul, programul de lucru și impunem regulile care ne vor guverna activitatea. Deși este adevărat că necesită multă dăruire și efort, faptul că putem fi „propriul nostru șef” ne permite să decidem noi care este cel mai bun moment pentru a îndeplini o anumită sarcină.

Este de la sine înțeles că aceste tipuri de decizii trebuie să aibă întotdeauna la bază principii precum responsabilitate, perseverență, excelență și calitate, dacă dorim ca afacerea noastră să aibă succes. Dar ne permite, de asemenea, să implementăm propriile idei și metodologii de lucru, să adaptăm activitatea la nevoile noastre și să decidem în ce măsură dorim să împărțim viața noastră profesională cu cea de familie.

Dacă alegem să creăm afacerea împreună cu alți parteneri, vom sacrifica o parte din autonomia noastră pentru o capacitate mai mare. Dacă este decizia noastră, trebuie să fim conștienți de riscurile implicate și să avem grijă să nu facem greșelile tipice atunci când căutăm un partener.

Satisfacție personală

Unora nimic nu le oferă o satisfacție mai mare decât munca bine făcută, mai ales dacă este realizată încă de început potrivit propriilor idei.

Acest tip de satisfacție este legat de valoarea noastră ca indivizi prin abordarea și depășirea diferitelor provocări, aplicarea abilităților noastre în mod productiv și imaginativ și obținerea de rezultate ca urmare a efortului, dedicării și pasiunii noastre.

Posibilitatea de a lupta pentru ceva al tău

Potrivit celor spuse mai sus, antreprenoriatul înseamnă începerea unui proiect, mai ales atunci când implică dificultăți. Antreprenoriatul este o luptă zilnică pentru a depăși provocările și obstacolele, dar această bătălie devine mult mai suportabilă atunci când își propune să atingă obiectivele pe care ni le-am propus.

Și sunt în joc nu numai aspirațiile noastre, ci și timpul și banii pe care i-am investit în proiectul nostru, sacrificiile făcute pentru a-l începe și posibilitatea de a lăsa rodul efortului nostru generațiilor viitoare.

Venituri mai mari și libertate financiară

Poate că acesta este unul dintre cele mai controversate puncte, dar, dacă proiectul nostru este bine planificat și în cele din urmă are succes, putem spera la un venit mai mare decât cel pe care l-am fi primit dacă lucram pentru altcineva.

Deși este adevărat că, uneori, în etapele inițiale ale unei companii, cheltuielile sunt mai mari decât veniturile, este indicat să avem un buget și un plan economic și să calculăm cât timp ne putem „permite” să pierdem înainte de a începe să obținem beneficii. Odată ce am ajuns la acest punct, cresc și economiilor noastre și, în plus, acest lucru va fi legat de succesul economic al proiectului nostru de afaceri.

Ținând cont de avantajele dezvăluite, ați vrea să deveniți antreprenori? Dacă vă veți crea propria afacere, vă recomandăm ca în fiecare an să nu uitați să completați la timp declarația unică.

Dacă încă nu ați prins curaj să vă creați propria firmă și încă aveți statutul de angajat, vă sfătuim să aflați câte zile libere 2021 aveți și cum puteți fi plătiți dacă lucrați în zilele de sărbătoare legală. Succes!

blank