Life, Stiri

5 alimente pe care sa le incluzi in dieta ta cand afara este ger.

Pentru ca iarna nevoile organismului se modifica, este important sa facem cateva schimbari si in alimentatie, mai ales cand afara este ger. Chiar daca in aceasta perioada gasim mai putine alimente proaspete care sa ne energizeze, exista totusi cateva vedete ale sezonului care ne vor ajuta sa ne mentinem sanatatea in anotimpul rece.

5-alimente-pe-care-sa-le-incluzi-in-dieta-ta-cand-afara-este-ger--Ce-mancam-in-zilele-de-iarna-
Iata ce trebuie sa ai in meniul tau zilnic atunci cand temperaturile de afara scad vertiginos:

Citrice

Lamaile, limetele, grapefruitul si portocalele sunt bogate in vitamina C si constituie surse importante de flavonoizi.

Cel care predomina este hesperidina, cunoscuta pentru stimularea cresterii colesterolului bun si a scaderii celui rau si a trigliceridelor. Si cum iarna exista o tendinta de a consuma alimente mai bogate in grasimi, colesterolul trebuie supravegheat constant.

Legume cu frunze verzi

Varza kale si spanacul iti vor mentine sanatatea pe timpul iernii, atunci cand nu ai prea multe optiuni de diversificare alimentara.

Aceste legume sunt bogate in vitaminele A, C si K si sunt surse extraordinare de acid folic, atat de necesar femeilor care nu au atins inca etapa menopauzei.Fructe uscate

Fructele uscate sunt indicate mai ales iarna pentru ca fortifica sistemul imunitar. Ele fac minuni si in cazul unor afectiuni respiratorii specifice mai ales sezonului rece si furnizeaza corpului energia de care are nevoie, combat anemia, carenta de vitamine si sunt un laxativ natural.

Atentie! Fructele uscate sunt bogate in calorii, carbohidrati si glucide asa incat trebuie sa le consumi cu moderatie.

Cartofi

Cartofii sunt bogati in vitaminele C si B6 si surse importante de acid folic. Inlocuieste cartofii albi cu cei rosii. Acestia din urma au in plus antioxidanti, atat de eficienti pentru prevenirea cancerului si a bolilor de inima, dar si pentru reducerea inflamatiilor.

Dovleac

Dovleacul ofera organismului beneficii vitaminele A, C, B6 si K. In plus, furnizeaza acid folic si potasiu. Consuma dovleacul fiert sau copt si alatura-l unei surse de proteine sau fibre, pentru mai multa energie.

blank