Rola mică de hârtie igienică are o importanță deosebită în istoria ființei umane și a fericirii sale. Folosim hârtie igienică în fiecare zi, dar nu este un lucru despre care să vorbim în fiecare zi. Dar, dacă ne gândim la ea, ne vom da seama că este la fel de interesantă ca aproape orice lucru. Iată câteva lucruri interesante și distractive despre hârtia igienică.

Cine a inventat hârtia igienică?

Ei bine, chinezii au inventat hârtia, ei au fost primii care au folosit-o în practicile lor de igienă personală.

Cea mai timpurie utilizare înregistrată a hârtiei ca obiect de toaletă provine din China în secolul al VI-lea d.Hr., dar a devenit cu adevărat populară încă din secolul al XIV-lea, când Curtea Imperială a dinastiei Ming a început să o fabrice în acest scop.

În 1393, Curtea a dispus să fie făcute nu mai puțin de 720 000 de foi pentru a menține curățenia scaunului regal. Lucrul uimitor este că fiecare foaie a măsurat echivalentul a 60 cm pe 90 cm.

Împăratul Hong Wu era deosebit de delicat în obiceiurile sale și a ordonat fabricarea a 15 000 de foi moi și parfumate pentru uz personal.

Ce foloseau oamenii înainte de hârtia igienică?

Ei bine, ceea ce foloseau pentru baia personală înainte de inventarea hârtiei igienice depindea într-o oarecare măsură de starea socială și de locația geografică.

Dacă erau înstăriți, atunci s-ar putea să fi folosit lână sau o cârpă moale și lavabilă. Romanii foloseau bureți pe bețe și apoi le înmuiau în apă.

Unii oameni foloseau pur și simplu un pumn de iarbă, frunze sau paie pentru a face ceea ce trebuia făcut.

În unele părți ale lumii, a merge la toaletă a însemnat întotdeauna doar a merge la cel mai apropiat râu sau curent și a lăsa curentul să ducă deșeurile departe. Iar ștergerea se făcea doar cu mâna. De aceea, în India și în unele părți din Orientul Mijlociu, este jignitor să mănânci sau să pui mâncare la masă cu mâna stângă – pentru că aceasta era cea care se folosea la râu.

În multe țări europene astăzi, utilizarea hârtiei igienice este considerată murdară și neigienică. În aceste țări, cea mai frecventă practică este o spălare completă cu săpun, apoi clătire folosind un „bideu”. Acesta este un fel de bazin jos, cu robinet de apă caldă și săpun pe care se stă și este de obicei plasat lângă toaletă pentru confort.

Câte foi are o rolă de hârtie igienică?

De fapt, numărul de foi de pe o rolă variază în funcție de producător și de tipul de hârtie utilizată. De asemenea, depinde dacă este vorba de un singur strat sau de două straturi.

Rola cu două sau mai multe straturi este mai rezistentă și mai moale.

Numărul mediu de foi pe rolă poate varia enorm de la câteva sute până la o mie. În general, vor fi mai multe foi dacă rola este cu un singur strat și mai puține dacă este cu două straturi.

Acestea fiind spuse, nu există reguli stricte în această privință. Unii furnizori produc hârtie igienică cu doar două sute de foi pe o rolă. La celălalt capăt al scalei există role uriașe cu mii de foi produse pentru a fi utilizate în unitățile publice.

Cea mai mare rolă de hârtie igienică din lume

Cea mai mare rolă de hârtie igienică a fost făcută de către producătorul Charmin și a măsurat o înălțime de opt metri și a avut un diametru de peste nouă metri. Rola fost făcută pentru a sărbători Ziua Mondială a Hârtiei igienice și a fost verificată de World Record Academy.

Rola de hârtie igienică uriașă a fost formată din 1.000.000 de metri pătrați de hârtie igienică – echivalentul a 95.000 de role de toaletă obișnuite!

Sperăm că aceste câteva lucruri interesante și distractive despre hârtia igienică v-au plăcut. Și în cazul în care citind acest articol v-ați adus aminte că vi s-a terminat hârtia igienică, faceți clic pe linkul https://www.officedirect.ro/curatenie-si-protocol/hartie-igienica și cumpărați-vă.

Nu uitați nici de prosoapele de hârtie pentru bucătărie. Intrați pe https://www.officedirect.ro/curatenie-si-protocol/prosoape-hartie și alegeți produsele de care aveți nevoie. Spor la cumpărături vă dorim!

Citeste si...  Idei de cadouri pentru copii cu vârsta de 6 ani