Ultimul lucru la care majoritatea dintre noi se gândesc când vine vorba despre curățenia de primăvară este „relaxare”. Și totuși, primăvara, anotimpul renașterii naturii, este din timpuri străvechi perioada preferată pentru a face curat și pentru a repara prin casă.

Chiar dacă în ziua de azi nu mai suntem atât de limitați din cauza intemperiilor iernii și, teoretic, cel puțin, putem face curățenie oricând, parcă nimic nu se compară cu sentimentul acela unic pe care ni-l dau pregătirile din martie și aprilie. Renașterea plutește în aer chiar și în cel mai aglomerat oraș, așa că pentru a întâmpina restul anului cu maxim de energie psihică, vă prezentăm în continuare câteva sfaturi ușor de urmat pentru a transforma o datorie enervantă într-o plăcere. Mai ales că vine Paștele și nu recomandăm nimănui să se apuce de curat cu o zi înainte de masa festivă!

Sfatul 1: Lucrează în echipă!

Ați discutat cu cei dragi despre cum veți petrece Paștele? Dacă răspunsul este „împreună”, atunci v-ar prinde excelent să petreceți o zi în care să discutați despre cum vă pregătiți pentru acea perioadă. Și dacă tot aveți de discutat, de ce să nu începeți de acum cu micile pregătiri? O curățenie prin camere, o mică selecție a hainelor, încălțămintei și obiectelor de care nu mai aveți nevoie, niște geamuri spălate… Toate acestea pot fi făcute împreună în doar câteva ore, fără tensiune și fără drame.

Poate că copii vor pleca în excursie în acea perioadă – cu atât mai bine! Deoarece nu veți petrece Paștele împreună, un weekend împreună făcând curățenie și luând masa împreună va înlocui masa festivă pascală.

Sfatul 2: Pregătește-te din timp

Citeste si...  Cele mai bune poziţii de sex pentru o vară incendiară

Curățenia de primăvară este mai mult decât să dai cu mopul și cuprinde de asemenea micile reparații prin casă. Toamna și iarna se acumulează mici defecțiuni de la frig, de la becuri arse pe terasă la urme de noroi pe pereți pentru că a intrat cineva cu noroi în casă. O inspecție rapidă a casei ar trebui să scoată la iveală toate aspectele care necesită atenția noastră. Pentru ca weekendul dedicat curățeniei să fie cât mai relaxant, este nevoie de eficiență.

Pregătiți-vă din timp de curățenie, dar și de reparații făcând o scurtă vizită la un magazin dedicat. Pont: verificați de acasă promoțiile. De exemplu, aruncați o privire în cel mai recent catalog Leroy Merlin înainte să mergeți la cumpărături pentru a vedea dacă este cel mai potrivit loc unde să vă faceți aprovizionarea pentru reparații.

Sfatul 3: Îmbină utilul cu plăcutul și fă-le o bucurie celor dragi

Evident, totul sună excelent în teorie, dar știm cu toții că oricâtă voie bună și optimism am proiecta noi, tot vom întâmpina rezistență din partea celor dragi. Dacă tot mergem la cumpărături înainte de ziua curățeniei, ce-ar fi să le cumpărăm din timp și câte un cadou?

Dacă veți începe curățenia cu câte un cadou surpriză, suntem convinși că restul zilei va decurge cu totul altfel. Ca și la sfatul anterior, recomandarea noastră este să căutați din timp ceva frumos și ieftin vizitând un site dedicat cataloagelor online. De exemplu, catalogul Pepco online cuprinde ofertele săptămânii, așa că vă puteți orienta din timp cu stres minim.

Spor la curățenie și să aveți o primăvară cât mai relaxantă!