17945 (4)

Căsătoria înseamnă sfârşitul unui capitol şi începerea altuia nou, alături de soţul tău, căruia i-ai promis o viaţă împreună. Nu te lăsa descurajată de toate divorţurile de care auzi în jur, ci află trei reguli ale unei căsnicii fericite.

Învaţă să împarţi cu cel de lângă tine

Specialiştii te sfătuiesc că odată ce ai intrat în această relaţie şi ai devenit soţie, trebuie să fii mereu atentă şi la dorinţele, cerinţele şi nevoile celui de lângă tine şi să le pui la egalitate cu ale tale. Aşadar, orice decizie pe care o iei, oricât de mică, trebuie s-o gândeşti atât pentru tine, cât şi pentru soţul tău. Este cel mai bine să îl incluzi şi în chestiunile mici încă de la început, ca apoi să ştiţi cum să comunicaţi când vine vorba de lucruri mult mai importante.

Ai grijă şi de nevoile tale

Chiar dacă trebuie să fii atentă la cel de lângă tine, asta nu înseamnă că trebuie să faci un compromis în detrimentul tău de fiecare dată. Ca să poţi avea o căsnicie împlinită, trebuie să ai şi tu o viaţă împlinită. Pentru asta nu trebuie să laşi deoparte pasiunile tale, ci fă-ţi timp pentru tot ceea ce tu iubeşti. Astfel poţi aduce mereu energie proaspătă în relaţia voastră şi păstrezi noutatea în cuplu.

Reguli încă de la început

Nu sună deloc romantic să stabiliţi reguli încă de la începutul căsniciei, însă psihologii recomandă acest lucru tuturor cuplurilor, ca apoi să nu vă certaţi din cauza unor lucruri minore, însă din frustrare le-aţi făcut imense. Aşadar, stabiliţi încă de la început cine este responsabil cu treabă în casă şi în afară. Lucrurile se pot schimba pe parcursul timpului, însă aveţi de unde să porniţi, iar asta vă salvează timp şi nervi inutili.

Citeste si...
Andreea Berecleanu, ce să nu-i faci niciodată soţului: "Probabil de aici pornesc divorţurile şi neînţelegerile"