Administratie Locala, Featured

Comandament la primăria Capitalei pentru evenimentele din 9 iunie

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat un comandament la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, in cadrul caruia s-au trecut in revista masurile necesare care trebuie luate de autoritatile publice, astfel incat toate evenimentele care vor avea loc in Bucuresti in data de 9 iunie, sa se desfasoare in conditiile legii, fara incidente.

La sedinta au participat toti reprezentantii institutiilor responsabile de ordinea si linistea publica si de siguranta persoanelor, (Jandarmeria, Politia Rutiera, Politia Locala, RATB, Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov), Prefectul Capitalei, Adrian Petcu si Prefectul Judetului Ilfov, Marius Cristian Ghincea, primarii sectoarelor 2 si 6, precum si Directiile din Primaria Capitalei cu atributii in acest domeniu.

blank

 

Primarul General, Gabriela Firea:

 

„Dupa cum bine stiti, in data de 9 iunie vor avea loc nu mai putin de 14 evenimente in Bucuresti.  Tocmai am semnat protocolul de desfasurare al celui de-al 14 eveniment, organizat de Asociatia Help Autism, pentru ca respecta toate cerintele legale. Cele mai multe evenimente au loc in zona centrala si am convocat acest comandament pentru a ne asigura ca toate manifestarile care au loc in Capitala in data de 9 iunie se vor desfasura legal, civilizat, cu respect fata de legislatie si valorile umane, astfel incat sa nu existe incidente neplacute. Trebuie sa nu uitam nici o clipa de lege si sper ca Bucurestiul sa se alinieze oraselor europene unde toate manifestatiile, fie ca sunt de natura sociala, culturala, politica sau sportiva, se desfasoara sub protectia legii. Colaborarea interinstitutionala este esentiala, pentru ca este de datoria noastra ca cele peste 2,5 milioane de locuitori ai Bucurestiului, inclusiv cei care participa la toate aceste evenimente, sa fie in siguranta si sa beneficieze de suportul autoritatilor, fie ca este vorba despre traficul rutier, ordinea si linistea publica sau transportul public”.

 

Astfel, in cadrul comandamentului s-a stabilit ca reprezentantii Jandarmeriei, ai Politiei Rutiere si ai Politiei Locale sa ia masurile necesare pentru desfasurarea in conditii de siguranta a tuturor evenimentelor, si vor actiona prompt pentru afluirea si defluirea traficului in zonele unde se organizeaza evenimente, astfel incat sa nu existe incidente nedorite.

Reamintim faptul ca in cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunarilor Publice, organizata la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, la care participa toti factorii implicati in asigurarea linistii si ordinii publice (Politia Rutiera, Directia Generala de Politie, Directia Generala de Jandarmi, Brigada Speciala de Jandarmi, Administratia Strazilor etc.), s-au aprobat pentru data de 9 iunie 2018, un numar de 14 evenimente care se vor desfasura  pe domeniul public, in mai multe zone din Bucuresti. Mentionam ca aceste evenimente (culturale, sportive, de informare, marsuri si mitinguri) au fost aprobate potrivit Legii 60/1991, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, republicata.

blank

Cele 14 evenimente aprobate de Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunarilor Publice vor avea loc dupa cum urmeaza:

 

1. Piata Constitutiei  – Teatrul Excelsior – eveniment cultural – spectacol de teatru Vlaicu Voda; nr estimat de persoane: 15.000; intre orele 10.00-23.00

 2. Creart – Centrul Istoric – eveniment cultural – Simfonii pe asfalt; intre orele 20.00-22.00

 3. Asociatia Accept – Mars al Diversitatii pentru vizibilitatea comunitatii LGBT – incepand cu ora 17.30-20.30 – punct de adunare si plecare in mars Calea Victoriei nr. 224 in dreptul Raiffeisen Bank – Bd. Elisabeta – PiataUniversitatii. Numar estimat de participanti: 4.000 de persoane.

Adunarea participantilor pe trotuarele adiacente Caii Victoriei, din zona Piata Victoriei.

4. Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria – eveniment divertisment pentru copii – Marea Topaiala – Parcul Regele Mihai I (fost Herastrau) – intrarea din sos Nordului; numar estimat de participanti 50 de persoane, intre orele 10.00-18.00 5. Asociatia Platforma Unionista „Actiunea 2012” – adunari publice de sustinere a unirii cu Republica Moldova – pe trotuarele unor bulevarde si in parcuri (grupuri de 4-5 persoane), intre orele 10.00-19.00.

6. Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea si Grupul Civic Initiativa Domnesti – mars care militeaza pentru modernizarea zonei Prelungirea Ghencea – Domnesti, unde se desfasoara de altfel si evenimentul, intre orele 10.00-13.00.

7. Societatea Rima Special SRL – eveniment cultural – Carti pe roti – parcul Regele Mihai I, Roata Mare; orele 10.00-21.00; 8. Asociatia Romana Quigong Falun Dafa Romania – actiune de informare (trotuar bd Beijing, la intrarea in parcul Bordei); orele 11.45-13.45 9. SC Olga Gudynn International School SRL – eveniment sportiv – in parcul Regele Mihai I, intrarea Arcul de Triumf, orele 11.00-13.00. Numar estimat de participanti: 100

10. PSD – adunare publica impotriva abuzurilor – evenimentul va avea loc in Piata Victoriei – intre orele 20.00-22.00.

11. Partidul Noua Dreapta – Marsul Normalitatii – intre orele 13.00-16.30 –punct de adunare si plecare in mars bd Lascar Catargiu – Piata Romana – Bd Magheru – Bd Nicolae Balcescu – Piata Universitatii – Bd I C Bratianu – str. Halelor – Splaiul Independentei – Dealul Patriarhiei. Numar estimat de participanti: 300 persoane. Intre orele 12.00-16.30.

12. PROEDUS – eveniment sportiv – cros – in Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle – Aleea Cariatidelor – Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – bd. Kiseleff – fantana Modura, intre orele 10.00-18.00, numar estimat de participanti 3.000-6.000 de participanti.

13. Teatrul Tandarica – spectacole de teatru – Parcul Sebastian, intre orele 7.00-21.00.

14. Asociatia Help Autism – campanie de informare a populatiei privind autismul si prezentarea programelor – in mai multe zone centrale din Bucuresti, in special in zonele de metrou, intre orele 16.00-18.00.

blank