Featured, International

2500 de bolnavi și 79 de morți este bilantul coronavirusului în Italia

Coronavirusul face tot mai multe victime în Italia. Potrivit celui mai recent bilanț, 79 de persoane au murit. 27 dintre ele doar în ultimele 24 de ore. În plus, sunt peste 2.500 de îmbolnăviri din cauza Coronavirusului.

Surse oficiale citate de presa de la Roma sugerează că virusul ar fi ajuns în Peninsulă înainte de a fi semnalate primele cazuri.

Guvernul îi sfătuieşte pe oameni să nu stea aproape unii de alţii, iar pe cei în vârstă – să nu iasă din casă.

Inclusiv Papa Francisc a fost testat pentru COVID-19. Potrivit ziarului ″Îl Messagero″⁣, rezultatul este negativ.

Primul deces cauzat de coronavirus a fost confirmat şi în Spania. În Iran, 77 de oameni au fost răpuși de virus, iar în Franţa numărul celor care au murit a ajuns la patru.

De asemenea, două noi cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate la New York.

Autoritățile italiene refac strategia pentru combaterea coronavirusului

Numărul tot mai mare de decese din cauza coronavirusului îi determină pe oficialii italieni să refacă strategia pentru limitarea răspândirii virusului.

După ce luna trecută a fost instituită carantină în zece localităti mici din Lombardia, acum ar putea fi luată aceeași măsură și pentru orașul Bergamo, dar și pentru împrejurimi, unde trăiesc în total peste 120 de mii de oameni

Angelo Borrelli, directorul serviciului de protecţie civilă: „Aceasta este o săptămână crucială pentru a vedea cum se va răspândi infecţia în ţară. Avem o serie de abordări şi de planuri. Pe baza acestor variante, vom decide dacă vom aplică planuri de acţiune mai stricte sau mai relaxate.”

Deocamdată, în fața marilor spitale din nordul țării sunt instalate corturi în care se poate face o triere a persoanelor suspectate de îmbolnăvire.

Coronavirusul face noi victime în Franța

În Franța, președintele Emmanuel Macron a decis rechiziționarea măstilor medicale pentru a nu fi folosite de speculanti. Și a făcut apel la solidaritate.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: „În aceste vremuri în care trăim şi în care vom mai continua să trăim, pentru că am intrat într-o etapă care va dura câteva săptămâni sau probabil luni, este esenţial să avem claritatea, capacitatea de revenire, calmul şi determinarea pentru a reduce, în primul rând, epidemia, ceea ce şi facem, apoi să o combatem.”

Numărul cazurilor de îmbolnăvire crește alarmant în New York

În Statele Unite, în condițiile în care numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut alarmant în New York, autoritătile analizează evoluția pacienților și caută persoanele care au călătorit în regiunile afectate.

Andrew Cuomo, Guvernatorul New York-ului: „Avem două familii în Buffalo care au călătorit în Italia şi în regiunea din Italia unde a avut loc epidemia. Aceste familii sunt testate în prezent şi sunt izolate în locuinţele lor.”

Reducere a poluării atmosferice, înregistrată în China

Pe de altă parte, specialiștii subliniază că în urma săptămânilor de carantină, în marile orașe din China s-a înregistrat o reducere evidentă a poluării atmosferice.

John Helveston, profesor: „Pentru mine, cel mai interesant lucru cu privire la această situaţie este cât de depedentă este economia Chinei de combustibilii fosili. Când vedem o reducere a activităţii economice din cauza acestei epidemii de virus, vedem şi o reducere masivă a tuturor emisiilor. Şi, de asemenea, te poţi aştepta şi la efectul invers să fie adevărat: că atunci când epidemia intră sub control şi activitatea economică îşi revine, vom asista la o revenire a creşterii emisiilor.”

Din luna ianuarie, China a impus restricții de călătorie la nivel național și a plasat aproape 70 de milioane de oameni în carantină. De asemenea, oficialii din Beijing intentionează să treacă acum la plasarea în carantină a celor care vin în China din regiuni considerate focare.

 

blank