Ultima Ora

DIICOT, mai puțin convingător în fața instanței decât DNA: Liviu Luca a fost pus în libertate

Procurorii DIICOT n-au putut convinge instanța din Prahova că Liviu Luca trebuie arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătorii au decis să-l pună pe Luca sub control judiciar, dar DIICOT a făcut contestație. Procurorii DIICOT Ploieşti spun Luca ar fi iniţiat un grup infracţional organizat prin intermediul căruia a obţinut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei prahovene Păuleşti.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV Company SA (fostă SC Petromservice SA) a virat în mod nelegal către SC EDILCONST SA, în interesul suspectului L. L. (Liviu Luca- n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la ‘Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA – Păuleşti’, prin aceste activităţi frauduloase SC PSV Company SA (…) fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei”, arată DIICOT într-un comunicat.

Liviu Luca a mai fost acuzat într-un alt dosar pentru falimentarea Petromservice. În acest caz, însă, decizia nu e definitivă.

blank