Simona Halep

Simona nu se lasă! Joacă oricum, joacă şi la dublu

Simona Halep a coborât două poziţii în clasamentul WTA. Ajunsă numărul 4 mondial tenismena româncă va juca pentru prima dată în acest an în proba de dublu la un turneu WTA, turneul de a Doha. Halep ocupă locul 314 WTA la dublu, întrucât a jucat doar 7 meciuri la dublu în 2015 (dintre care 2 victorii).

Partenera ei la Doha este Raluca Olaru, numărul 44 în clasamentul mondial WTA la dublu. Cele două au primit un wild-card din partea organizatorilor, pentru că nu se înscriseseră la timp, şi vor juca în primul tur contra perechii slovace Andreja Klepac/ Katarina Srebotnik, favoritele 8.

Pe tabloul de dublu mai e prezentă şi Monica Niculescu, care face pereche cu rusoaica Margarita Gasparyan. Cele două vor debuta contra perechii Ekaterina Makarova (Rusia)/ Daniela Hantuchova (Slovacia), conform Mediafax.

În proba de simplu a întrecerii din Qatar, Simona Halep, cotată cu a doua şansă la trofeu, va juca direct în turul doi, acolo unde o aşteaptă un potenţial duel cu reprezentanta Franţei, Caroline Garcia, locul 38 în clasamentul WTA. Monica Niculescu debutează în turul 1 al turneului, împotriva Sabinei Lisicki (Germania), locul 32 în clasamentul mondial.

Turneul de la Doha începe luni, 22 februarie, şi este dotat cu premii de peste 2.800.000 de dolari.

blank