Actualitate

#Colectiv. Arafat l-a luat pe „nu ştiu” în braţe

Raed Arafat este Secretar de stat în Ministerul Afacerilor şi Internelor. Este şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Reprezintă o somitate în materie de Situaţii de Urgenţă şi nu sunt prea mulţi oameni în ţara asta care să nu fi auzit de el. A reacționat, sâmbătă, pe Facebook după ce în presă a apărut înregistrarea apelului la 112, făcut de un cetățean în noaptea de 31 octombrie, pentru intervenția la clubul Colectiv.

Pe facebook, Arafat afirmă că Departamentul pentru Situații de Urgență nu a avut acces la înregistrările respective și nici la stenogramele discuțiilor până când au apărut în presă, deși le-a solicitat oficial de la STS și procuratură, astfel că nu avea cum să mintă sau să ascundă aceste informații.

 

„Aparitia inregistrarii apelului la 112 pentru interventia la Colectiv, paralel cu sustinerea bilantului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a fost pentru mine si pentru colegii mei una interesanta mai ales ca noi, ca Departament pentru Situatiile de Urgenta, nu am avut acces la inregsitrarile respective si nici la stengoramele discutiilor chiar daca le-am solicitat oficial de la STS”. Medicul spune că lipsa lui de informaţii este cauzată de faptul că tragedia este sub ancheta Parchetului General iar pentru acces la înregistrări era nevoie de aprobarea procurorului. „Ne-am adresat si la procuratură să obţinem acordul, însă nu am primit răspuns în acest sens. Am rămas să aşteptăm finalizarea anchetei, ca să avem acces la un segement care ne interesa mult pentru finalizarea analizei şi a lecţiilor învăţate”, scrie Arafat.

Secretarul de stat în MAI afirmă că acuzația potrivit căreia ar fi ascuns faptul că un pompier știa unde este Colectiv, din ce reiese din înregistrare, este nefondată. Morala ar fi că Raed Arafat a învăţat din proprie experienţă ce înseamnă o comunicare rapidă şi personalizată. 

 

 
blank