Actualitate

Pe culmile încăpățânării: Liviu Dragnea! N-ar trebui să fie și el mai tolerant?

Au fost, de-a lungul anilor, și inițiative legislative mai lăudabile care au trebuit să fie reșapate după vreo doi trei ani, ca să poată trece de furcile gaudine ale opiniei publice. Președintelui PSD ar trebui să-i spună cineva (evident, dacă îi vrea binele și dacă are curajul) că pe valul de antipatie generală pe care se află proiectul de lege al defăimării (poate să fie și al toleranței, dacă așa vrea ”tatăl” să se numească acest ”copil”) nimic nu poate fi adoptat de parlament, în acest moment. Așa cum a cerut, săptămâna trecută, retragerea semnăturilor pesediste de pe legea liberală de prevenție în sănătate iar liberalii, vociferând, au renunțat la lege, așa și el este firesc să facă un pas înapoi.

Pas, însă! Liviu Dragnea, spune că luni va avea o discuţie cu colegii săi de partid pentru a găsi o modalitatea de a modifica proiectul de lege astfel încât să fie eliminată „orice sursă de suspiciune care să acopere sensul principal al legii”. ”Pe mine mă interesează ca amendamentele care au fost adoptate în Comisia juridică să fie adoptate (n.r. – de plen) aşa cum au fost adoptate acolo. De asemenea, să vedem care este procedura prin care pot eu, mâine dimineaţă o să mă consult şi cu colegii, să mai aduc unele modificări, în aşa fel încât să elimin orice sursă de suspiciune care să acopere sensul principal al legii, şi anume promovarea toleranţei şi a demnităţii umane. În funcţie de ce decidem mâine, să vedem când va intra proiectul pe ordinea de zi”, a spus Dragnea la B1 TV.

Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiat de Liviu Dragnea, a fost scos în această săptămână de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, la cererea PNL, pe motiv că raportul Comisiei juridice a ajuns la deputaţi chiar în dimineaţa zilei în care trebuia dezbătut proiectul în plen iar parlamentarii nu au avut timp să-l consulte.

blank