Actualitate

„Bag cuțitul în procurori!” Credeți că trebuie să fii deputat ca să-ți permiți asta?

Dosarul de 5.000 de pagini al lui Mădălin Voicu conține un volum din 19 plin cu interceptări și un limbaj foarte colorat.

Dovadă stă o declarație din stenograme făcută de Nicolae Păun: „După ce ies din puşcărie, bag cuțitul în procurori și mă p*ș pe ei”, informează Rtv. Conform sursei citate, afirmația a fost făcută după ce deputatul a aflat că este urmărit de procurorii DNA.

DNA a trimis către Camera Deputaţilor solicitarea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi sunt acuzaţi de deturnare de fonduri, trafic de înfluenţă şi spălare de bani, în legătură cu proiecte de incluziune socială a romilor, finanţate cu milioane de euro din bani europeni. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la 6 milioane de euro.

În dosarul celor doi sunt anchetaţi şi foştii şefi ai ANAF. Dacian Cioloş l-a demis joi pe Gelu Ştefan Diaconu, şeful ANAF, după ce iniţial acesta din urmă refuzase să-şi dea demisia, aşa cum i-a cerut ministrul Finanţelor, Anca Dragu. Premierul l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF. Cei doi sunt urmăriţi penal în cazul Mădălin Voicu – Nicolae Păun. În locul lui Diaconu conducerea ANAF va fi asigurată de Daniel Diaconescu, potrivit unor surse guvernamentale.

 

blank