Actualitate

Meci Isar-Ponta, arbitrat de DNA: Ponta servește!

Victor Ponta o ia înaintea DNA și face presupuneri legate de motivul pentru care Lucian Isar, fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Ponta I, soţul Alinei Gorghiu, a fost audiat miercuri la DNA. Fostul premier susţine că l-a dat afară din Guvern pe Isar după ce a primit informaţii de instituţiile abilitate că liberalul ar fi cerut şpagă. „Nu cunosc, în mod evident motivele chemării de azi la DNA/pot însa să spun că, în aproape 4 ani de Prim-ministru, a fost o singura ocazie în care am primit direct informare de la instituțiile specializate ale statului, despre o tentativă clară de corupție din partea unui ministru – Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat și lui Crin Antonescu de situație și a înțeles – în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu/probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat și DNA”, scrie Ponta pe Facebook.

Pe de altă parte, Crin Antonescu dă replica și precizează că Lucian Isar a fost înlocuit din pricini politice – nu se înțelegea cu Ponta – nicidecum din cauza presupuselor acuzații de corupție. Victor Ponta ar fi formulat, la momentul respectiv, și în fața lui Crin Antonescu acele acuzații, dar nu din aceste considerente ar fi acceptat co-președintele USL înlocuirea omului său: „Eu nu am dat crezare acestor acuzații. I-am și spus atunci că, în general, astfel de acuzații în lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate în serios, dar, una peste alta, pentru că era clar că nu pot colabora (…) am procedat la înlocuirea domnului Isar din motive politice care țineau de menținerea alianței și de bunul mers al Guvernului, pentru că trebuia să existe o relație normală cel puțin între prim-ministru și membrii Cabinetului, indiferent că ei proveneau de la PNL. Asta este ce știu eu. Restul, evident, domnul Ponta dacă are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum și nu cred până la proba contrarie în legătură cu nimeni”, a spus liderul PNL.

Lucian Isar a fost vicepreşedinte la Citibank România, apoi vicepreşedinte la Bancpost, iar acum este consilier la Banca Feroviară. A fost ministru pentru IMM-uri în primul Guvern Ponta. Are studii de matematică la Universitatea din Bucureşti şi de finanţe-bănci la ASE, un master în matematici financiare la Oxford, MBA la Universitatea din Chicago şi programe avansate urmate la Harvard.

 

blank