Actualitate, Featured

2020, primul an în care preoții s-au rugat singuri în biserică de Inviere

2020, primul an în care preoții s-au rugat singuri în biserică de Inviere Hristos a Înviat şi ne-a reaprins speranţa într-o lume în care nu mai este loc pentru boală, sărăcie şi război. El ne-a adus lumina, iar noi i-am răspuns eliberaţi de la ferestre: ″Adevărat a Inviat″⁣.

Ne-am descătuşat de frici şi ne-am strigat dorul de ai noştri dar mai ales am ştiut că nu suntem singuri pentru că ne avem unii pe ceilalţi. Haideţi să învăţăm din această lecţie ca urâtul şi răul nu ne pot învinge.

Cu lumina caldă a lumânărilor în mâini, aşezaţi în pragul uşilor ori la ferestre, românii au fost din nou parte a celei mai mari dintre minuni. A venit ca o eliberare după zile pline de veşti rele şi frici.

Slujba oficiată în Catedrala Patriarhală a răsunat pe bulevardele golite de viaţă, iar corul impresionant a umplut piaţa Unirii.

Salutul creştinesc a ajuns puţin după miezul nopţii şi prin glasul unic al sopranei Angela Gherghiu.

A fost primul an în care slujitorul Domnului s-au rugat singur în biserică, iar la ora 12 noaptea creştinii şi-au strigat unii altora de la geamuri: Hristos a Inviat.

Întreaga Sâmbătă Mare a fost una plină de emoţii. Frustraţi de restricţii şi speriaţi de boală, câţiva oameni care şi-au făcut ultimele cumpărături şi-au unit vocile în cântarea învierii. Zeci de necunoscuţi, actori într-o poveste cum nimeni nu şi-ar fi imaginat până acum.

Scene tulburătoare au fost însă în toate colţurile ţării. În timp ce bisericile din Iaşi erau închise pentru lume credincioşii şi-au deschis larg ferestrele ca să primească vestea.

″N-am văzut niciodată la nicio slujbă, chiar şi o slujbă obişnuită de peste săptămâna să nu fie nimeni în curtea catedralei sau în biserică şi sper să nu mai văd niciodată. Dar cu toată această durere se simte în aer, pluteşte o bucurie inefabilă. A intrat Hristos prin uşile încuiate, categoric va intra şi în inimile lor şi în casa lor”, a spus un preot.

 

blank