Social, Stiri, Ultima Ora

2015 ar putea începe cu un val de proteste de stradă

Noul an ar putea aduce un nou val de proteste în România. Patronatele din industria alimentară, nemulţumite de nivelul TVA, taximetriştii din Capitală, sindicaliştii din aviaţie, dar şi asiguratorii şi şoferii anunţă că ies în stradă la începutul lui 2015. Cei din urmă au un motiv în plus de nemulţumire: 1 ianuarie vine şi cu amenzi mai mari.

proteste_jurnalul_ro_67736400

Protestele organizate de sindicalişti spre sfârşitul lui 2014 ar putea anunţa noi ieşiri în stradă la începutul anului viitor. Patronatele din industria alimentară ar putea ieşi din nou în stradă după ce în decembrie au cerut în faţa ministerului Finanţelor scăderea TVA la carne şi produse din carne de la 24 la 5%. Însă cererile lor nu au fost îndeplinite.

Şi taximetriştii din Capitală sunt nemulţumiţi. Colegii din Ilfov şi judeţele învecinate le fac concurenţă neloială.

Transporturile aeriene ar putea avea de suferit. Neînţelegerile dintre sindicalişti şi conducerea TAROM nu au fost rezolvate nici până acum, deşi piloţii şi însoţitorii de bord au recurs chiar la anularea unor zboruri anul acesta.

„Este vorba despre o revenire la drepturile pe care le-am avut. Este un paleativ, noi nu am cerut mai mult decât au semnat şi au promis că vor da cei din conducerea TAROM. Conducerea nu-şi ţine cuvântul dat. În România şi o chitanţă de mână are valoare juridică, darămite contractul colectiv de muncă semnat”, a declarat liderul de sindicat de la TAROM, Aurel Curdov.

Asiguratorii şi şoferii anunţă şi ei noi ieşiri în stradă în 2015, nemulţumiţi de creşterea tarifelor RCA şi de scumpirile anunţate anul viitor.

Şoferii au şi un motiv în plus de nemulţumire: anul nou vine şi cu amenzi de circulaţie mai mari, un efect al majorării salariului minim pe economie.

blank