Politic, Stiri, Ultima Ora

2015, anul noilor partide. Sebastian Ghiţă şi Monica Macovei, printre politicenii care şi-au anunţat intenţia înfiinţării de partide

2015 este anul în care ar putea apărea noi partide politice. Mai mulţi politicieni şi-au anunţat intenţia de a pune bazele unor noi formaţiuni. După ce a demisionat din PSD, Sebastian Ghiţă a anunţat că vrea să îşi facă propriul partid. Şi europarlamentarul Monica Macovei intenţionează să investească tot capitalul de imagine adunat în campania pentru prezidenţiale, ca să pună bazele unei formaţiuni.

senatori_romanialibera_ro_22540800_86523500

Plecat cu tam-tam din PSD, deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat că de luna aceasta începe strângerea de semnături pentru a înfiinţa o nouă formaţiune politică. Ghiţă spune că partidul pe care se pregăteşte să îl înfiinţeze va fi de stânga .

„Am avut o discuţie cu mai mulţi dintre cei cu care am colaborat în campanie pentru domnul Victor Ponta. Şi pentru că pe toţi ne-a preocupat politica, ne-am gândit că, de ce nu, un nou partid politic, o nouă mişcare politică, o nouă platformă politică va avea succes”, a spus Ghiţă, într-un interviu.

O campanie similară a declanşat şi Monica Macovei, pentru înfiinţarea unei formaţiuni de dreapta, încurajată de scorul obţinut ca independent la alegerile prezidenţiale. În ultimul mesaj postat pe contul său de facebook, Macovei scrie că

„România nu poate merge mai departe cu partide politice anchilozate în corupţie şi obosite de democraţie. De aceea, la începutul lui 2015 ne vom reuni într-o structură nouă şi vom începe transformarea României”, a scris aceasta pe Facebook.

Şi societatea civilă se regrupează. Preşedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, a anuntat ca va infiinta un nou partid, cel tarziu in februarie urmand sa inceapa strangerea semnaturilor.

„În ianuarie 2015, cel târziu în februarie, vom începe să strângem semnături pentru un partid politic. Sunt mai mulţi oameni care vor asta, sunt oameni care au fost în campania noastră din 2012, sunt oameni care au fost în diversele mitinguri de protest din 2012-2013, sunt oameni din ţară care vor să candideze în alegerile din 2016”, a declarat Nicuşor Dan.

Demersuri pentru înfiinţarea unui nou partid face şi deputatul Bogdan Diaconu. Trecut pe la PSD şi PC, Diaconu vrea acum să înfiinţeze Partidul Romania Unită.

blank