După ce l-au scuipat pe Marin Dan Ştefănel din Primărie, PNL prin vocea deputatului Ovidiu Raeţchi, îi cere lui Raed Arafat să plece. 

ovidiu-raetchi-deputat-pnl-candideaza-pentru-primaria-sectorului-5-311364

„Este momentul ca Raed Arafat să facă un pas în spate, lucrurile i-au scăpat de sub control. Să se ocupe doar de sistemul medical, la care a dovedit că se pricepe mult mai bine.

Cele mai recente dezvăluiri din cazul Colectiv arată alte dovezi ale incompetenţei, indolenţei şi lipsei de profesionalism la nivelul ISU: se pare că ISU Bucureşti ştia de existenţa clubului Colectiv, deşi zilele trecute, în repetate rânduri, reprezentanţi ai instituţiei afirmau cu totul altceva. Mai mult, Raed Arafat, cel care are în coordonare Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a afirmat:”pompierii nu au clubul Colectiv în baza lor de date, cei de la IGSU și de la ISU nu știau nimic despre acest club”. Deşi meritele lui Raed Arafat pentru sistemul de urgenţă sunt incontestabile, este evident că în acest caz a fost depăşit de situaţie şi că lucrurile i-au scăpat de sub control.

Raed Arafat ar putea fi mult mai valoros pe o altă poziție în sistemul medical, având în vedere că din actuala poziție de management nu a putut gestiona situațiile de criză așa cum ar fi trebuit. Eşecul ISU a condus la pierderea a 60 de vieţi şi la distrugerea a sute de familii. Cred că este momentul ca Raed Arafat să îşi asume răspundeea pentru această situaţie şi să facă un pas în spate, să lase pe altcineva să gestioneze această zonă.

Citeste si...
DISPUTA Băsescu-Firea. CCR: Imunitatea preşedintelui, mijloc de protecţie faţă de abuzuri, procese şicanatorii

În acelaşi timp, mărturisesc că dezvăluirile despre activitatea ISU Bucureşti- Ilfov nu mă iau prin suprindere: găsesc revoltător că la o solicitare pe care am transmis-o zilele trecute, instituţia nu a ştiut să îmi ofere un răspuns privind numărul de unităţi şcolare, preşcolare, pieţe agro-alimentare şi cluburi din Sectorul 5 care au aviz PSI şi nici câte controale a efectuat în Sectorul 5 în acest an. Suspendarea, demiterea conducerii ISU Bucureşti-Ilfov nu rezolvă însă problema de fond: este clar că sistemul are probleme mai grave care nu ţin de câţiva oameni nepotriviţi pentru funcţiile pe care le ocupă. Nu în ultimul rând, consider că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă care are în subordine Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, Direcţia Generală pentru Monitorizare, Control Operaţional şi Inspecţia Activităţii Seviciilor de Ambulanţă şi UPU/ CPU şi Direcţia Medicală trebuie reformat. Există posibilitatea ca o singură persoană – chiar dacă este pregătită şi are intenţii bune- să nu îşi poată asuma singură această sarcină, de a coordona toate aceste structuri.”