International

AVIONUL DOBORAT A URCAT PRETUL PETROLULUI!

Prețul petrolului pe piețele globale a crescut după ce Turcia a doborât un avion militar rusesc la granița cu Siria, dând naștere la îngrijorări cu privire la creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, transmite AFP.Romania pe locul 10 in topul producatorilor de petrol

La bursa New York Mercantile Exchange, cotația barilului de țiței West Texas Intermediate cu livrare în luna ianuarie a crescut cu 1,12 dolari până la 42,87 dolari. De asemenea, la Bursa de la Londra cotația barilului de țiței Brent cu livrare în luna ianuarie a urcat cu 1,29 dolari până la 46,12 dolari.

Analiștii au subliniat că Siria produce o cantitate foarte mică de petrol și că există șanse ca tensiunile provocate de incidentul de la granița dintre Turcia și Siria să se reducă în perioada următoare. Aceştia mai cred şi că majorarea prețului petrolului înregistrată marți este doar oportunitatea unor investitori ce doresc să-şi sporească profitul.

Piețele petroliere așteaptă ziua de miercuri când va fi publicat raportul săptămânal cu privire la stocurile de petrol americane.

blank