Actualitate

S-AU GASIT PLANORUL ŞI PILOTUL PRABUSITI IN MASIVUL POSTAVARUL!

Conform purtătorului de cuvînt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, cadavrul pilotului Mircea Crăciun a fost găsit în carlinga planorului prăbuşit în masivul Postăvarul. Trupul neînsufleţit a fost preluat de poliţşiştii criminalilşti, duminică dimineaţa, şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Braşov.

Untitled-2_320f28_c84ed57883

În ceea ce priveşte epava planorului, aceasta va fi ridicată cu ajutorul unui elicopter, în cursul zilei de luni.

”Zona este în continuare izolată şi va rămîne o echipă de jandarmi montani acolo şi peste noapte. Va veni mâine un elicopter care va prelua epava”, a spus reprezentnatul IJJ Braşov.

Sâmbătă dimineață, un bărbat a sunat la 112 și a spus că a găsit epava unei aeronave în județul Brașov, în zona vârfului Postăvarului, la Muchia Cheii. Era vorba despre epava planorului dispărut în luna august, pilotat de Mircea Crăciun. Echipe mixte de salvamontişti şi jandarmi montani au plecat la locul indicat. Aceștia au găsit epava, dar și cadavrul pilotului, aflat între rămășițele aparatului de zbor.

Considerat cel mai bun pilot de planor de distanță din România, Mircea Crăciun (57 de ani) a dispărut pe 7 august și a fost căutat mai multe zile în zone din județele Brașov, Harghita, Covasna, Argeș, Buzău, Bacău, Vrancea, Prahova, cu echipe mixte formate din salvamontiști, vânători de munte, pompieri, pădurari, jandarmi montani, voluntari. Acestora li s-au alăturat peste 100 de vehicule, autospeciale de teren, șenilate, dar și aeronave, elicoptere și drone, fără nici un rezultat până în acest moment.

blank