Politic

BASESCU: ROMANIA CRESTINA INDEPLINESTE CONDITIILE SA FIE TINTA!

„Pentru România e un interes redus, față de Franța. Când aud asta îmi vine să spun de pe ce planetă o veni omul asta? România e un stat cu o populație majoritar creștină, îndeplinește toate condițiile să fie țintă. Relaxarea asta poate fi deranjantă sau riscantă. Am avut politici total diferite. România a avut o politică preventivă tot timpul. La orice suspiciune, structurile de securitate au făcut documentația, cetațeanul respectiv a fost dus la tribunal și expulzat. E modul cum România a încercat să diminueze riscul terorist”, a explicat Traian Băsescu, la B1.

Traian Basescu, presedintele suspendat al Romaniei, face o declaratie de presa, in fata sediului sau electoral din Bucuresti, miercuri, 11 iunie 2012. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

„Marea problemă pe care au avut-o Franța, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie a fost relaxarea cu care au primit cetățeni din fostele colonii. Permiterea de a rămâne izolați în comunități unde și-au făcut reguli, integrarea nu a fost posibilă. Cele două religii sunt atât de diferite încât nu a fost posibilă integrarea culturală, religioasă sau acceptarea faptului că și creștinii au credința lor”, a adăugat fostul preşedinte despre atentatele din Paris.

Problema este, în opinia fostului șef al statului, că „occidentalii nu au înțeles că nu este posibilă introducerea democrației de tip occidental. Ei au alte percepte despre conducerea statului, modul în care vor să fie conduși, asistați. Capitalismul nu este o soluție pentru astfel de culturi”.

 
blank