Sport

CANOTORUL IULIAN ARBA A MURIT ELECTROCUTAT!

arba-iulian2Iulian Arba, 26 de ani, a murit, sâmbătă, în zona comunei maramureşene Vadu Izei, în timpul unei partide de pescuit. Tanarul s-a electrocutat după ce ar fi atins firele de înaltă tensiune cu undiţa.

„Nici nu ştiu ce să spun. Am fost colege cu mama lui, Rodica, atâţia ani la lot, e o nenorocire pentru ea şi soţul său. Rodica nici nu era acasă, ci la Piatra Neamţ, la înmormântarea surorii ei, care a fost şi ea canotoare. Suntem cu toţii alături de familie, dar nici nu ştii ce să spui, cum poţi ajuta după asemenea tragedie”, a declarat preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă.

Iulian Arba a făcut canotaj de performanţă până la 23 de ani, fiind component al loturilor României, după care s-a retras acasă, în Maramureş, unde împreună cu familia au deschis o afacere.

„Era singurul lor copil. Din câte am înţeles a plecat singur la pescuit, să se relaxeze şi uite ce tragedie s-a petrecut! Cu Rodica mai vorbeam, ne vedeam, venea la Bucureşti, când făceam Zilele Canotajului, am fost atâţia ani împreună colege. Este îngrozitor ce s-a întâmplat şi nu ştiu cum vor putea trece părinţii lui Iulian peste asta”, a mai spus Lipă.

Mama tânărului, Rodica Arba, a facut parte din lotului olimpic de canotaj al României, cucerind numeroase medalii, între care şi trei olimpice – două de aur la JO din 1984 şi 1988, respectiv una de argint în 1988.

blank