Life

14 ustensile necesare în orice bucătărie

Nu trebuie să fii pasionat de gastronomie sau să fii mare bucătar pentru ca în bucătăria ta să existe anumite ustensile de bază pe care să le folosești pentru a găti mai bine.

Orice persoană sau familie trebuie să aibă în bucătărie câteva ustensile pentru a prepara diverse feluri de mâncare. Iată 14 dintre ustensilele necesare în orice bucătărie.

Cuțite

Tăierea alimentelor cu un cuțit potrivit este esențială. Există cuțite specifice pentru diverse alimente, dar nu trebuie să deții toată colecția de cuțite. Este suficient să ai în bucătărie un cuțit de feliat carne, unul pentru pește, unul pentru legume și unul pentru pâine.

Tăietor

Dacă nu vrei să-ți zgârâi blatul atunci când tai diverse alimente, ai nevoie de un tăietor. Dacă este din lemn, curățați-l frecvent, astfel încât să nu fie cuib de bacterii. Cele din plastic sunt mai sigure pentru a evita orice tip de contaminare. Ar trebui să ai cel puțin 2: unul pentru legume și unul pentru carne și pește. Iar 3 este numărul ideal. Pentru fiecare tip de mâncare, un tăietor.

Spatule sau linguri

Din lemn sau silicon, ele ajută la îndepărtarea și detașarea alimentelor de pe pereții oalelor sau a cratițelor. Dacă nu îți plac ustensile precum lingura sau furculița, pariază pe spatulă. Și dacă este din silicon, cu atât mai bine.

Polonic

În bucătărie este posibil să te descurci fără lingura de lemn sau chiar cu furculița, dar servirea unei ciorbe sau a unei supe fără un polonic ar fi o sarcină complicată.

Deschizător de conserve

Nu toate conservele sunt prevăzute cu deschizător, astfel încât deschizătorul de cutii este esențial. Există multe modele, unele au un sistem sofisticat, dar și cele simple își îndeplinesc misiunea.

Răzătoare

Nu este necesar să ai câte una pentru fiecare tip de mâncare pe care urmează să o prepari. Cel mai bine este să alegi una cu dinți fini. Îți poți achiziționa de asemenea, o răzătoare cu dinți diferiți.

Cuțit de curățat cartofi

Când au apărut primele cuțite de curățat cartofi, toți cei care au decimat cartofii atunci când i-au decojit s-au bucurat mult. Astăzi, acest cuțit poate fi folosit pentru a curăța diverse legume și a obține fâșii subțiri de dovlecei, morcovi…

Tirbușon

Există tirbușon automat, cu tot felul de forme, dar cel mai bun tirbușon este cel în doi timpi (cel folosit de chelneri). Mic și funcțional.

Foarfece

Sunt de bază. Pentru a tăia carne, pui, pește … Cele mai bune sunt cele din oțel.

Pâlnie

Chiar dacă nu ai nicio problemă cu turnarea diverselor lichide în sticlă, o pâlnie este esențială în orice bucătărie.

Clește de lemn

Cleștele te ajută să eviți stropirea blatului sau chiar a faianței când scoți preparatele prăjite din tigaie sau din tavă.

Oale și cratițe

Nu trebuie să-ți cumperi un set complet de oale și cratițe, dar este bine să ai câte 2 din fiecare tip.

Tigăi

Ca și în cazul oalelor și cratițelor, nu este nevoie să ai toate tipurile de tigăi. Dar este bine să ai 2 sau 3 tigăi de dimensiuni diferite.

Olivieră

Oliviera nu este necesară doar pentru asezonarea unui fel de mâncare sau salată. Uleiul poate fi reutilizat, așa că îl poți păstra în olivieră ( cel de la carne și de la pește). După ce ai folosit uleiul de câteva ori, toarnă-l într-un borcan de sticlă și când este plin, du-l la un punct de reciclare. Nu-l arunca niciodată în chiuvetă fiindcă poluează.

Reciclând uleiul păstrezi apa curată, pământul sănătos, faci economie (eviți costurile de întreținere a țevilor care se înfundă sau corodează din cauza că ai aruncat uleiul în chiuvetă sau canalizare).

Acestea fiind zise, îți recomandăm să verifici ce ustensile îți lipsesc din bucătărie. Nu uita să faci inventar și la farfurii. Acestea joacă un rol fundamental în bucătărie.

Apropo, dacă nu ai nici ibrice cafea, cumpără-ți. Cafeaua la ibric are o aromă mult mai intensă. Spor la cumpărături!

blank