Actualitate, Featured

100.000 de măști de protecție, aduse cu un avion militar din Turcia

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române a executat, joi, un zbor pentru aducerea în România a unor echipamente de protecţie medicală din Turcia constând în 100.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3.

100.000 de măști de protecție, aduse cu un avion militar din Turcia Potrivit unui comunicat al MApN, măştile de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU şi, cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren, se precizează în comunicat.

Ministerul Apărării Naţionale mai menţionează că dispune de forţe şi mijloace gata în orice moment să sprijine autorităţile centrale şi locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acţiona şi cu forţe şi mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal şi mijloace tehnice menţinute în rezerva acţională, se mai menţionează în comunicat.

 

blank