Adoptarea unei pisici nu este doar o modalitate excelentă de a salva un animal, ci și o modalitate excelentă de a ne face viața mai frumoasă. Iată zece motive pentru care ar trebui să luăm în considerare adoptarea unei pisici:

Pisicile sunt impresionante

Felinele în general sunt animale de o mare eleganță în ceea ce privește aspectul și modul în care se mișcă. Este suficient să le privim cu câtă grație se mișcă pentru a ne simți atrași de ele. În plus, pisicile sunt prieteni excelenți. Sunt animale de companie afectuoase, tandre, adorabile și de cele mai multe ori foarte amuzante. Acesta este probabil motivul pentru care numărul iubitorilor de pisici este mare.

Pisicile sunt independente

Pisicile sunt ființe independente prin natura lor. Ele nu trebuie supravegheate în permanență. Acest lucru le transformă în animale de companie perfecte pentru majoritatea persoanelor care lucrează cea mai mare parte a zilei, fie pentru cele care locuiesc într-un apartament. Deși și pisica poate fi scoasă la plimbare, nu este necesar să facem asta pentru a o vedea fericită (spre deosebire de câini).

Deși sunt independente, pisicile sunt afectuoase

Deși sunt capabile să aibă grijă de ele însele, le place să fie mângâiate în timp ce stau confortabil în brațele noastre. În plus, sunt calde și moi la atingere, având capacitatea de a ne liniști.

Pisicile se îngrijesc singure

Pisicile sunt animale foarte îngrijite. De fapt, ele se curăță zilnic cu limba, fiindcă nu le place să fie murdare. Spălându-se sigure își scapă stăpânii de această sarcină.

Pisicile se duc singure la litieră, nu au nevoie de multe indicații

Pe lângă faptul că pisicile se spală singure, pisicile merg fără prea multe indicații la litieră. Pisica știe practic să folosească litiera după instinct. Adoptând o pisică, scăpăm de grija de a scoate animalul de companie la plimbare de trei și patru ori pe zi pentru a-și face nevoile. Pisicile se duc singure la litieră. Trebuie doar să ne asigurăm că le schimbăm nisipul sau pietrele înainte de a începe să miroasă urât.

Citeste si...
Jocurile erotice, o experienta sexy pentru cuplu!

Pisicile sunt vânători iscusiți

Dacă ne este foarte frică de șoareci și șobolani, trebuie să adoptăm o pisică. Pisicile sunt vânători iscusiți și ne vor ajuta la eradicarea rozătoarelor din casă. Din casa noastră vor dispărea toți dăunătorii.

Pisicile sunt foarte jucăușe

Pisicile sunt animale creative, capabile să se distreze cu cutii, sertare, frânghii și altele asemenea. Este suficient să oferim pisicii posibilitatea de a urca și de a se uita pe fereastră. Ea poate petrece ore întregi urmărind ceea ce se întâmplă afară, distrându-se doar privind cu se mișcă oamenii, vehiculele, câinii, alte pisici etc.

Pisicile sunt parteneri ideali atunci vine de vorba de odihnă

O pisică doarme aproximativ 15 ore pe zi. Asta înseamnă că nu ne va face niciodată să ne simțim vinovați de fiecare dată când ne vor determina să ne întindem pe canapea pentru a ne uita la televizor. De fapt, pisicii îi va plăcea să lenevească alături de noi. De fapt, pisica este tovarășul ideal atunci când ni se face lene.

 Adoptând o pisică vom salva o viață

Prin adoptarea unei pisici, vom salva o viață fără ajutorul nimănui. Acesta este un lucru grozav. Ne vom simți minunat, iar pisica ne va mulțumi oferindu-ne compania sa pentru tot restul vieții sale.

Pisicile ne pot ajuta să ne bucurăm de sănătate

Studiile au dovedit că existența unui animal de companie în casă scade semnificativ tensiunea arterială și reduce riscul bolilor de inimă. De asemenea, simplul fapt de a mângâia câteva minute o pisică ne ajută creierul să elibereze endorfine care ne fac să ne simțim bine.

Ținând de cele dezvăluite mai sus, concluzia este că merită oricând să adoptăm o pisică. Însă, înainte de acest pas, trebuie să aflăm ce putem face pentru ca acestea să nu aibă niciun fel de probleme de sănătate. Prin urmare, este bine să ne informăm despre sterilizarea pisicilor și importanța acestei operații și, de asemenea, să descoperim care este cea mai potrivită zgardă antipurici pentru pisici.