V-ați dori să faceți voluntariat dar nu îndrăzniți? Iată cele 10 motive principale care îi motivează pe voluntari să se implice în diverse activități de voluntariat.

De ce să fiți voluntari?

Desfășurați activități care vă fac să vă simțiți utili

Când deveniți voluntari vă simțiți utili. Vă dați seama că acțiunile voastre, sarcinile voastre ca voluntari au un obiectiv ajutarea oamenilor sau mediului înconjurător.

Creați legături cu comunitatea voastră

Vă place să lucrați cu alți oameni, alături de alți oameni, să vă uniți forțele, să împărtășiți experiențe și să învățați unii de la alții, să creșteți împreună? Când deveniți voluntari ai unei organizații din comunitatea voastră, întâlniți oameni diferiți și învățați să vă alăturați eforturilor pentru a atinge un obiectiv. Este posibil ca prin intermediul acțiunilor de voluntariat să vă faceți prieteni foarte buni.

Vă testați abilitățile

Învățarea dintr-o carte nu este la fel cu învățarea din viața reală. Când vă oferiți voluntari, căpătați experiență și puneți în practică cunoștințele și abilitățile voastre. Puteți adăuga  experiența dobândită în timpul activităților de voluntariat în CV-ul vostru. Companiile sau ONG-urile la care veți dori să lucrați, cu siguranță vor aprecia în mod pozitiv tot ceea ce ați învățat pe parcursul voluntariatului.

 Învățați de la  societatea din jurul tău

Noi, oamenii trăim în societate, este natura noastră. Când faceți voluntariat în societate, învățați multe de la cei din jurul vostru și sensibilitatea față de problemele sociale vi se accentuează. Implicați-vă ca voluntari pentru a înțelege lumea din jurul vostru și a vă îmbogăți punctul de vedere.

Vă îmbunătățiți respectul de sine și generozitatea

A deveni voluntari înseamnă a vă implica, a vă simți utili, a simți că faceți parte din ceva, că cineva are nevoie de voi. Aceste sentimente îmbunătățesc stima de sine și impresia despre propria persoană, în același timp vă ajută să vă schimbați modul de a gândi, de a fi mai puțin egocentrici și mai generoși.

Citeste si...  Ce NU trebuie să faci niciodată după ce bei VIN

Volutariatul vă ajută să fiți în formă

Conform unor studii științifice recente, activitatea de voluntariat îmbunătățește sănătatea fizică și mentală, scade rata de mortalitate, scade riscul de depresie si alte boli mentale, îmbunătățește nivelul de colesterol și sănătatea cardiovasculară, printre altele. Mai mult decât atât, aceste beneficii pentru sănătate vor fi îmbunătățite în cazul în care sarcinile voastre ca voluntari vor include activități fizice. Acestea sunt posibile în anumite tipuri de voluntariat cum este cazul voluntariatului sportiv, de mediu, de agrement și timp liber, de protecție civilă sau cultural.

Vă transformați în agenți de schimb

Vrei să schimbați lumea? Faceți toate eforturile pentru a face lucrurile mai bine pentru a pune capăt suferinței și nedreptății? Prin voluntariat puteți deveni un agent al acestei schimbări pe care v-o doriți. Voluntariatul înseamnă unirea de forțe pentru îmbunătățirea societății sau a mediului.

Acționați conform valorilor voastre ideologice

Aveți valori ideologice sau religioase foarte clare și doriți să le puneți în practică? Atunci când deveniți voluntari puteți aplica valori precum generozitate, solidaritate, altruism, durabilitate, justiție, fraternitate, empatie, drepturile omului, egalitate, libertate, onestitate, toleranță, sinceritate…

Protejați natura

Vă doare când vedeți cum se deteriorează planeta noastră? Voluntariatul într-o organizație care dezvoltă programe de voluntariat ecologic este o modalitate de a contribui la protecția și îngrijirea mediului.

Voluntariatul vă permite să vă distrați

Nu totul reprezintă muncă și efort! Prin intermediul voluntariatului puteți să vă distrați, să vă bucurați, să vă petreceți timpul liber într-un mod deosebit și să vă faceți prieteni foarte buni.

Așadar, nu mai zăboviți, descoperiți totul despre voluntariat accesând link-ul https://limarom.ro/totul-despre-voluntariat-reglementari-legale-contractul-de-voluntariat-avantaje-si-dezavantaje/și treceți la treabă.

Dacă luați decizia de a face voluntariat în sectorul medical, puteți să vă achiziționați costume medicale intrând pe link-ul https://limarom.ro/categorie/costume-medicale/.Mult succes!