10  beneficii ale pescuitului

Pescuitul, această activitate destinată de obicei persoanelor mai în vârstă sau bărbaților în general, este într-adevăr o activitate pe care cu toții ar trebui să o luăm în considerare.

0

Pescuitul ne dă timp și spațiu pentru a ne relaxa, concentra și bucura de liniște. Când suntem în aer liber, putem profita de toată vitamina D a luminii solare, în timp ce ne implicăm de multe ori în conversații profunde și semnificative cu cei dragi. Este unul dintre puținele moduri în care putem să ne deconectăm cu adevărat de toate problemele stresante.Dacă aveți încă îndoieli, iată zece beneficii ale pescuitului:

Concentrare, relaxare

Pescuitul este un sport care necesită atenție și timp. Este necesar să ajungeți la o stare meditativă când pescuiți, deoarece trebuie să fiți liniștiți pentru a nu deranja peștele. De obicei, se pescuiește în medii liniștitoare, care încurajează relaxarea.

Obiceiuri sănătoase

Preparantele din pește sunt bune pentru noi, nu există niciun mister în asta. Acizii grași Omega-3 promovează sănătatea inimii și a creierului, iar preparatele din pește vă fac literalmente mai inteligenți.

Ordine

Procesul de pescuit implică o bună planificare și o capacitate organizatorică. Trebuie să pregătiți echipamentul potrivit și să vă asigurați că aveți grijă de consumabilele dvs. Acest proces stimulează mintea și vă menține creierul agil și ager.

Mână-ochi

Scoaterea și punerea momelii în ac necesită o bună dexteritate oculo-manuală. Această capacitate de coordonare și a mușchilor implicați în aceasta, prin pescuit, poate întări coordonarea mână-ochi.

Rezistență

Pescuitul este un proces de investiții în timp, care implică adesea sesiuni de câteva ore. De obicei, implică timp „pierdut”, dar atunci când momeala se află în apă, trebuie să fiți concentrați și pregătiți pentru momentul când veți prinde un pește. Evident, nu vorbim despre rezistența fizică, ci despre rezistența mentală și abilitatea de a se concentra pe o perioadă prelungită de timp.

Citeste si...  Tratamente naturiste pentru sindromul premenstrual! Iata ce trebuie sa faci

„Cine se trezește devreme … „

În mod normal, excursiile la pescuit încep foarte devreme pentru a ajunge la destinația aleasă. Trezitul de dimineață pune corpul și mintea în mișcare. De asemenea, se pare că acesta crește gradul de inteligență deoarece dormiți mai bine, vă face mai proactivi și vă motivează să faceți exerciții.

Învățați despre condițiile meteorologice

Pentru a prinde cel mai bun pește, trebuie să știți cum este vremea. Planificați-vă excursiile la pescuit astfel încât să cunoașteți în prealabil condițiile meteorologice și să înțelegeți mai bine mediul înconjurător.

Confort în aer liber

Dacă pescuiți în mod regulat, vă veți simți confortabil în exterior și, datorită acelui confort, veți învăța să respectați și să iubiți mediul mult mai mult.

Tehnici de rezolvare a situațiilor neprevăzute

O parte a pescuitului reprezintă înțelegerea instrumentului necesar pentru fiecare situație. Deoarece nimic nu merge exact așa cum a fost planificat și pescuitul este departe de a fi o știință perfectă, trebuie să fiți flexibili pentru a obține rezultatul ideal, adică un pește.

Pescuitul este bun pentru toate vârstele

Pescuitul este un sport perfect pentru toate vârstele și nivelurile de calificare. Toată lumea poate să pescuiască împreună.

Așadar, ținând cont de aceste beneficii, vă recomandăm să nu mai amânați nicio clipă partida de pescuit. Pentru ca totul să decurgă ca la carte ar fi indicat să vă luați niște senzori de pescuit, pentru a ști când vine crapul, de exemplu.

De asemenea, trebuie să luați în considerare și achiziționarea unor lansete feeder pentru ca partida de pescuit să fie întotdeauna încununată de succes.

Fir întins să aveți!