Statutul de amanta nu este unul tocmai demn, corect, admirabil, dar se intampla ca multe femei sa si-l asume, din diverse motive. Unele iubesc pana la acest sacrificiu, altele se potrivesc pur si simplu acestui stil de viata si cateva au ramas in istorie pentru impactul pe care l-au avut, in primul rand prin intermediului unui astfel de statut.

img_1486711_thumbs_600x400_1682251

Ele sunt amantele care au schumbat istoria:

 

1. In 400 i.Hr, o imigranta din Milet, Aspasia a devenit amanta conducatorului Pericle – la ea acasa se strangeau cele mai luminate minti si se puneau la cale filosofii de viata sau viitorul lumii.

Inainte sa devina cunoscuta amanta a lui Pericle, Aspasia era deja apreciata pentru inteligenta sa, ea fiind cea care i-a predat filosofie si retorica lui Socrate.

 

2. In 1519, Hernan Cortes cucerea Mexicul de azi; printre sclavele primite in dar, Malinche i-a devenit atat de apropiata incat oamenii ii percepeau ca pe un tot unitar. Se spune ca datorita ei, Cortes a reusit sa cucereasca imperiul aztec.

 

3. In 1835, in China, exista amanta Cixi, cea care prin prisma acestui statut s-a emancipat, a invatat sa citeasca, sa fie conectata la realitatile din intreaga lume si, astfel, a ajuns sa ii influenteze deciziile imparatului.
Mai mult, ea a dat nastere mostenitorului tronului…

 

4. Jeanne-Antoinette de Pompadour a fost amanta regelui francez Ludovic al XV-lea si cea care il sfatuia pe rege in luarea tuturor deciziilor. Ea a capatat o uriasa putere politica in Franta acelui secol.

5. Lola Montez, de origine spaniola, dar nascuta in Irlanda, a intretinut relatii intime cu mai multi artisit, printre care Franz Liszt.

Intr-un final a devenit amanta regelui Ludwig al Bavariei, cel care a facut-o ulterior contesa si care i-a cedat mare parte din averea sa.

 

6. Elena Lupescu

“Prin amestecul ei in politica, nu mai putin de 12 guverne au picat si patru alegeri au fost organizate consecutiv”, spunea un politician roman in 1934.

Carol al II-lea a trait iubire nebuna pentru care a optat sa se sacrifice: iubirea fata de Elena Lupescu; aceasta i-a fost amanta si apoi sotie.

In 1923, cei doi au fugit din Romania, regele Carol abdicand din dragoste pentru Elena care, la randul ei, l-a urmat in exil.

 

7. Emilie du Chatelet – in 1733, Emilie du Chatelet, casatorita, a devenit amanta lui Voltaire care era cu 12 ani mai in varsta.

Se zvoneste ca ea este cea care l-a invatat fizica de baza, ramanand pentru istorie una dintre cele mai cunoscute fiziciene si matematiciene din Europa.

8. George Eliot – scriitoare extrem de talentata a fost amanta lui George Lewes, cel care a ajutat-o de fapt sa isi descopere talentul scriitoricesc.

 

9. Virginia Hill – cea mai puternica si incredere femei din Mafie, si-a castigat aceasta distinctie cu ajutorul relatiei sale cu mafiotul Bugsy Siegel.

10. Celia Sanchez

Amanta lui Fidel Castro a devenit experta in arme si o foarte buna organizatoare, revendicandu-si mai multe functii desi Fidel Castro a avut mai multe amante.

Citeste si...  CELA MAI PERVERSE AMANTE!