Statutul de amanta nu este unul tocmai demn, corect, admirabil, dar se intampla ca multe femei sa si-l asume, din diverse motive.

Unele iubesc pâna la acest sacrificiu, altele se potrivesc pur si simplu acestui stil de viata si câteva au ramas în istorie pentru impactul pe care l-au avut, în primul rând prin intermediului unui astfel de statut.poza 2

Ele sunt amantele care au schumbat istoria:

 1. În 400 î.Hr, o imigranta din Milet, Aspasia a devenit amanta conducatorului Pericle – la ea acasa se strângeau cele mai luminate minti si se puneau la cale filosofii de viata sau viitorul lumii.

Înainte sa devina cunoscuta amanta a lui Pericle, Aspasia era deja apreciata pentru inteligenta sa, ea fiind cea care i-a predat filosofie si retorica lui Socrate.

 1. În 1519, Hernan Cortes cucerea Mexicul de azi; printre sclavele primite în dar, Malinchei-a devenit atât de apropiata încât oamenii îi percepeau ca pe un tot unitar. Se spune ca datorita ei, Cortes a reusit sa cucereasca imperiul aztec.
 1. În 1835, în China, exista amanta Cixi, cea care prin prisma acestui statut s-a emancipat, a învatat sa citeasca, sa fie conectata la realitatile din întreaga lume si, astfel, a ajuns sa îi influenteze deciziile împaratului.
  Mai mult, ea a dat nastere mostenitorului tronului…
 1. Jeanne-Antoinette de Pompadoura fost amanta regelui francez Ludovic al XV-lea si cea care îl sfatuia pe rege în luarea tuturor deciziilor. Ea a capatat o uriasa putere politica în Franta acelui secol.
 1. Lola Montez,de origine spaniola, dar nascuta în Irlanda, a întretinut relatii intime cu mai multi artisit, printre care Franz Liszt.
Citeste si...
Buze rosii. Fii in tendinta!

Într-un final a devenit amanta regelui Ludwig al Bavariei, cel care a facut-o ulterior contesa si care i-a cedat mare parte din averea sa.

 1. Elena Lupescu

“Prin amestecul ei în politica, nu mai putin de 12 guverne au picat si patru alegeri au fost organizate consecutiv”, spunea un politician român în 1934.

Carol al II-lea a trait iubire nebuna pentru care a optat sa se sacrifice: iubirea fata de Elena Lupescu; aceasta i-a fost amanta si apoi sotie.

În 1923, cei doi au fugit din România, regele Carol abdicând din dragoste pentru Elena care, la rândul ei, l-a urmat în exil.

 1. Emilie du Chatelet– în 1733, Emilie du Chatelet, casatorita, a devenit amanta lui Voltaire care era cu 12 ani mai în vârsta.

Se zvoneste ca ea este cea care l-a învatat fizica de baza, ramânând pentru istorie una dintre cele mai cunoscute fiziciene si matematiciene din Europa.

 1. George Eliot – scriitoare extrem de talentata a fost amanta lui George Lewes, cel care a ajutat-o de fapt sa îsi descopere talentul scriitoricesc.
 2. Virginia Hill – cea mai puternica si încredere femei din Mafie, si-a câstigat aceasta distinctie cu ajutorul relatiei sale cu mafiotul Bugsy Siegel.
 3. Celia Sanchez

Amanta lui Fidel Castro a devenit experta în arme si o foarte buna organizatoare, revendicându-si mai multe functii desi Fidel Castro a avut mai multe amante.